Image 1
Image 2
Acasa

MIGRAȚIE

Germania îi plătește pe migranți să plece din țară

Noile măsuri de migrație impuse de Cancelarul Germaniei Olaf Scholz, în acord cu statele federale, provoacă reacții mixte și dezbateri despre impactul economic și social.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Într-un consens politic de ultimă oră, Cancelarul german Olaf Scholz și liderii celor 16 landuri ale Germaniei au convenit asupra unei politici de migrație mai restrictive, ca răspuns la creșterea numărului de solicitări de azil și la tensiunile politice generate de temerile privind migrația. Această decizie politică majoră, scrie Reuters, reprezintă o schimbare semnificativă față de politica anterioară și vizează întărirea securității naționale și gestionarea fluxurilor de refugiați.

 

Cancelarul Scholz a promis sprijin financiar mai mare pentru state și municipalități, acordând 7.500 de euro pentru fiecare refugiat, plus un avans de 1,75 miliarde de euro în 2024, totalizând un ajutor de 3,5 miliarde de euro, așa cum a informat liderul landului Hesse. Acesta este un efort de a împărți povara financiară și de a asigura integrarea adecvată a refugiaților, o preocupare crescândă după sosirea unui total de un milion de refugiați ucraineni.

 

Concomitent, guvernul Scholz propune măsuri mai dure, precum accelerarea deportărilor și reducerea beneficiilor pentru solicitanții de azil, cu scopul de a economisi aproximativ un miliard de euro și de a descuraja migrația neregulată, subliniind nevoia de “a reduce migrația neregulată”, conform sursei citate.

 

Cu toate acestea, reacțiile la aceste măsuri sunt mixte. Deși ministrul federal de finanțe, Christian Lindner, salută economiile anticipate, prim-ministrul bavarez Markus Söder și alți lideri de opinie au exprimat îngrijorări că acordul nu merge suficient de departe, punând în discuție capacitatea măsurilor de a limita migrația ilegală și de a susține costurile municipale, relatează publicația Handelsblatt.

 

În plus, guvernul Scholz își îndreaptă atenția și către posibilitatea efectuării procedurilor de azil în afara Uniunii Europene, o idee primită cu scepticism, datorită potențialelor probleme constituționale și a acordului țărilor partenere.

 

Această nouă abordare reflectă o încercare de echilibrare între responsabilitatea umanitară și imperativul securității naționale, un răspuns la presiunile interne și cele internaționale în materie de migrație. Guvernul se confruntă cu provocarea de a implementa aceste măsuri într-un mod care să fie eficient, echitabil și care să câștige sprijinul pe termen lung al populației și al partenerilor internaționali.

 

Cu toate acestea, unele partide politice și oficiali rămân sceptici, considerând că măsurile sunt insuficiente pentru a adresa complexitatea problemei migrației.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns