Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

PREVENIREA VIOLENȚEI

Granturi destinate ONG-urilor pentru proiecte de combatere a violenței școlare

Granturi destinate ONG-urilor pentru proiecte de combatere a violenței școlare
Un apel de proiecte cu valoare totală de peste 1 milion de euro, din fonduri europene, pentru inițiative în domeniul protecției copiilor împotriva violenței, a fost anunțat, miercuri, de Fundația World Vision România.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Potrivit acesteia, granturile, destinate ONG-urilor mici, sunt alocate prin Programul SAVE („School Anti-Violence Ecosystem”, cofinanțat de Uniunea Europeană. World Vision precizează că aceste granturi vor fi alocate în perioada 2024-2026, cea mai mare parte a fondurilor fiind programate pentru anul în curs.

 

 

Ce granturi vor fi acordate: în anul 2024: 20 de granturi mari, de 30.000 Euro (proiecte între 7-18 luni), și 20 de granturi medii, de 15.000 Euro (proiecte între 4-9 luni). în anii 2025-2026: 30 de granturi mici de 5.000 de euro.

 

 

Ce trebuie să vizeze proiectele: campanii de conștientizare cu elevi și părinți,  activități de formare pentru personalul din școli,  schimb de bune practici, networking și advocacy cu experți din societatea civilă și din sistemele de educație și de protecție a copilului.

 

 

Ce fel de organizații sunt eligible: 1.  ONG-uri legal înființate în România, cu cel puțin un an înainte de data lansării apelului, respectiv înainte 15 mai 2023; 2.  ONG-uri mici, cu media veniturilor pe ultimii 3 ani fiscali încheiați de maximum 250.000 Euro/an; 3. ONG-uri active în domeniul protecției copilului și/sau al educației școlare.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns