Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Grecia: Eşecul negocierilor dintre socialistul Evangélos Vénizélos şi Stânga Radicală

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Liderul socialist grec Evangélos Vénizélos a recunoscut vineri seara eşecul tentativei de a forma un guvern de coaliţie în Grecia, după ce liderul partidului Stânga Radicală, Alexis Tsipras, a refuzat să participe la un executiv proausteritate, relatează AFP.


‘Îl voi informa sâmbătă după-amiază pe preşedintele republicii, Karolos Papoulias, şi sper ca, în cadrul reuniunii sub egida sa, fiecare partid să-şi asume responsabilităţile’, a declarat presei Vénizélos la finalul întâlnirii cu Tspiras.

Vénizélos va depune sâmbătă ‘mandatul exploratoriu’ preşedintelui Papoulias care va trebui ulterior, potrivit Constituţiei, să convoace o reuniune de ansamblu a partidelor cu reprezentare parlamentară pentru o ultimă tentativă de a forma un guvern de uniune naţională.

Liderul socialist, al cărui partid s-a clasat pe locul al treilea în urma scrutinului de duminică, sancţionat de politica de austeriate impusă în schimbul împrumuturilor internaţionale destinate să salveze ţara de la faliment, s-a recunoscut învins, aşa cum au făcut înaintea lui Tspiras şi Antonis Samaras, liderul partidului conservator Noua Democraţie. AGERPRES

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns