Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Grecii, ofensaţi de comparaţia cu România şi Bulgaria

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Şeful misiunii FMI în Grecia, Paul Thomsen, a provocat mânia parlamentarului european grec din grupul Stânga Unită Europeană /GUE/, Nikolaos Chountis, care s-a simţit ofensat de comparaţia cu Bulgaria şi România privind salariile, informează joi publicaţia online euinside /Bulgaria/, scrie Agerpres.

”Între 2000 şi 2009, salariul minim din Grecia a crescut cu 60%, comparativ cu o creştere medie de 40% în zona euro. El este cu 50% peste salariul minim din Portugalia, cu aproape 20% mai mult ca în Spania şi de peste cinci ori mai mare decât în Bulgaria si România”, a declarat Thomsen cu prilejul invitării de către comisarul european pentru afaceri economice şi monetare, Olli Rehn, reprezentantul Germaniei în consiliul director al Băncii Centrale Europene /BCE/, Jörg Asmussen, şi şeful misiunii FMI în Grecia, a unor parlamentari europeni, într-o încercare de a creşte legitimitatea democratică a ”troicii” pentru salvarea Greciei /Comisia Europeană, BCE, FMI/.

 

”Ce fel de comparaţie este aceasta, salariul minim în Bulgaria şi România este de 150 de euro pe lună”, a exclamat Chountis, acuzând troica de reducere a grecilor la condiţiile de muncă din Asia de Sud-Est.
Thomsen a subliniat că Grecia nu are de ales decât să reducă salariile, pentru a le face conforme cu productivitatea.

Grecia nu are un plan ‘B’ şi trebuie să pună cu orice preţ în aplicare programul de bailout. Acest mesaj a fost repetat de zeci de ori de reprezentanţii troicii în faţa parlamentarilor din Comisia pentru afaceri economice şi monetare şi Comisia pentru ocuparea forţei de munca din Parlamentul European /PE/, aminteşte euinside.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns