Image 1
Image 2

BREȘĂ GRAVĂ DE SECURITATE ÎN JUSTIȚIE

Grefier de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighet arestat preventiv. 38 dosare ar fi fost găsite la percheziții

Tribunalul Maramureș a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a inculpatului Gabriel Mihai Erhan, grefier la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației. Acesta este vizat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare într-un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de sustragere de înscrisuri, favorizarea făptuitorului și fals material în înscrisuri oficiale.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Grefierii fac parte din personalul auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor de pe lângă acestea. Erhan este grefier la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației din anul 2015.

 

Vineri, 12 ianuarie 2024, judecătorul de drepturi și libertăți de la Judecătoria Baia Mare a dispus arestarea preventivă a grefierului pentru 30 de zile. Erhan a contestat decizia iar Tribunalul Maramureș a judecat vineri seara și a menținut decizia inițială. În acest moment, grefierul Erhan este în arestul IPJ Maramureș.

 

Ce spune instanța

 

Solutia pe scurt: Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare sub nr. 1952/198/P/2023 ( nr.vechi de dosar 398/P/ 2023) din data de 11.01.2023 şi, în consecinţă: În temeiul art. 223 alin. 1 lit. a şi alin. 2 Cod procedură penală dispune arestarea preventivă pe o durată de 30 zile, începând cu data punerii în executare a mandatului, conform art. 233 alin. 2 Cod procedură penală, a inculpatului :::cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, prevăzută de art. 259 alin. 1 şi alin. 2 Cod penal, favorizarea făptuitorului, prevăzută de art. 269 alin. 1 Cod penal, fals material în înscrisuri oficiale, prevăzută de art. 320 alin. 1 şi alin. 2 Cod penal, totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 şi alin. 2 Cod penal. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare pentru inculpat şi pronunţare cu reprezentantul Ministerului Public. Pronunţată în camera de consiliu, 12.01.2024, ora 13:45.

 

Tribunalul Maramureș a dispus menținerea măsurii dispuse de Judecătoria Baia Mare în aceeași zi.

 

SURSE: Percheziții acasă la grefier

 

Până astăzi Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației nu a emis niciun punct de vedere referitor la acest incident deosebit de grav, o breșă gravă de securitate în sistemul de justiție am putea spune fără să greșim. Nici Ministerul Public, nici Asociația Grefierilor din România nu a comentat breșa de securitate până acum.

 

Sursele nostre spun că la data de 22 decembrie 2023 s-ar fi efectuat percheziții la domicilul grefierului. Acolo procurorii ar fi descoperit o adevărată bibliotecă de dosare penale care în mod normal nu ar fi trebuit să iasă din sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației.

 

Sursele noastre susțin că ar fi fost găsite 38 de dosare acasă la grefier, însă acesta a fost de negăsit. El s-ar fi ascuns pe raza localității Săpânța până când s-ar fi predat el procurorilor care l-au tot reținut. Unde a stat ascuns grefierul în toată această perioadă? A avut complici? Este adevărat că are două case, una în Sighetu Marmației, cealaltă în Ocna Șugatag? Dacă este adevărat cum a reușit un grefier să strângă atâția bani pentru a și le cumpăra? Oare nu pentru salarii decente protestau luna trecută grefierii?

 

Să fie oare toate aceste informații adevărate? Câte probe din dosarele penale au dispărut fără urmă până când a fost prins? Cine erau persoanele vizate în aceste anchete penale? Totuși cineva din sistemul de justiție trebuie să răspundă la multe, multe întrebări și să vină cu lămuriri. Până la urmă putem spune că este vorba despre o breșă de securitate extrem de gravă. Poate chiar ministrul Justiției ar trebui să iasă public și să lămurească această speță.

 

  • Sursa foto principal: facebook.com

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns