Image 1
Image 2

DECES LA SATU MARE

Gripa face prima victimă în acest an

Un deces cauzat de virusul gripal tip A in satu mare
La nivelul județului, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute este în scădere pentru a doua săptămână consecutivă.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

În schimb a fost înregistrat un deces cauzat de virusul gripal tip A, confirmat cu test RT-PCR, persoana fiind încadrată la grupa de vârstă 15-49 de ani.

 

În săptămâna 5 – 11 februarie, în județ au fost înregistrate 1.049 infecții respiratorii acute (infecții acute ale căilor respiratorii superioare, pneumonii și gripă) față de 1.101 înregistrate în săptămâna 29 ianuarie – 4 februarie, informează Direcția de Sănătate Publică Satu Mare.

 

Potrivit sursei citate în până la data de 11 februarie au fost vaccinate antigripal 12.191 persoane din grupe de risc, cu vaccin achiziție proprie și compensat.
În săptămâna supusă analizei au fost 764 cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare, față de 836 în săptămâna precedentă. În schimb au fost 212 pneumonii față de 168 în perioada de comparație și 73 cazuri de gripă față de 94. A scăzut numărul cazurilor de gripă, dar a fost înregistrat un deces cauzat de virusul gripal tip A.

 

Menționăm că, la nivelul județului Satu Mare, s-a raportat un deces cauzat de virusul gripal tip A, confirmat cu test RT-PCR, persoana fiind încadrată la grupa de vârstă 15-49 de ani. Este vorba de o femeie în vârstă de 33 de ani cu afectiuni cardiace în antecedente, potrivit informațiilor furnizate de dr. Macrina Mihai, director DSP Satu Mare.

 

Citește și

Sezonul gripal a făcut 40 de decese, până acum în România

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with