Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Grupul Şcolar Teologic Romano-Catolic din Carei a sărbătorit 20 de ani de la înfiinţare

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Grupul Şcolar Teologic Romano-Catolic din Carei
Grupul Şcolar Teologic Romano-Catolic din Carei

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Csehi Arpad, a participat vineri, alături de episcopul romano-catolic Eugen Schonberger, inspectorul şcolar general adjunct Szasz Piroska şi primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, de oficialităţi locale şi judeţene, precum şi reprezentanţi ai Ordinului Călugăresc Piarist, la manifestările ocazionate de aniversarea a 20 de ani de la înfiinţarea Grupului Şcolar Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif de Calasanz” din Carei.

Evenimentul a debutat cu o slujbă religioasă oficiată de Preasfinţia Sa episcopul Eugen Schonberger în Biserica Sfântul Iosif de Calasanz, după care manifestările au continuat la Centrul Comunitar „Sfântul Ladislau”.

 

În discursul său, preşedintele Consiliului Judeţean, Csehi Arpad, a pus accentul pe importanţa învăţământului religios. „Pregătirea copiilor noştri pentru viaţă este asigurată de familie, şcoală şi biserică, tocmai de aceea calitatea învăţământului are o importanţă deosebită în dezvoltarea copiilor. Capacitatea şcolii de a deveni o a doua casă pentru copii face diferenţa între o tinereţe irosită şi una în care se pun bazele unei vieţi împlinite. De asemenea, contează mult capacitatea dascălilor de a deveni adevărate modele de urmat pentru elevi, deoarece procesul educativ nu se limitează doar la transmiterea de informaţii, ci şi la împărtăşirea unor principii şi valori morale adevărate” – a declarat Csehi Arpad.

 

După discursurile de felicitare, elevii Grupului Şcolar Teologic au prezentat publicului numeros, alcătuit din părinţi, cadre didactice, înalte feţe bisericeşti şi foşti absolvenţi ai şcolii, un spectacol folcloric, cu dansuri tradiţionale, iar în final, foştii şi actualii conducători ai şcolii au vorbit despre trecutul, prezentul şi perspectivele de viitor ale acestei instituţii de învăţământ.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns