Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Guiaș de vițel la ceaun

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

1 kg de carne mânzat, minim 1/2 kg oase de vită, o ceapă mai mare, un kg de zarzavaturi (morcovi, pătrunjei, gulii, țelină, eventual și altele), 1-1,5 kg cartofi, 200 g tăiței răzuiți sau zdrențe, 100 g untură de porc sau ulei, o legătură de pătrunjel verde, un ardei gras, boia de ardei dulce, boia iute, sare, piper.

Mod de preparare

Ceapa tăiată mărunt de călește în untură sau ulei, se adaugă carnea tăiată cubulețe și oasele, se călesc mai departe așa împreună până când începe să prindă o crustă albicioasă. Se adaugă o linguriță de boia dulce și puțină boia iute, după gust. Se toarnă apă și se fierbe circa o oră, până când carnea începe să se înmoaie. Se adaugă zarzavaturile tăiate cuburi sau rondele, sare și piper după gust, pătrunjelul verde și ardeiul tăiat în 4. Când carnea și zarzavaturile sunt aproape fierte se adaugă și cartofii tăiați cuburi, apoi tăițeii sau zdrențele (acestea din urmă nu în mod obligatoriu). Se fierbe la foc potrivit, până când toate ingredientele se înmoaie. Consistența guiașului se stabilește după gust.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Compot de pere cu scortisoara

COMPOT PE IARNĂ

Compot de pere

În anul 1795, armata franceză a oferit un premiu de 12.000 de franci celui care inventează o nouă modalitate de prezervare a alimentelor. Nicolas Appert a fost cel care a propus conservarea alimentelor prin sterilizare și stocare în recipiente din sticlă, proces care s-a dovedit a fi foarte eficient în anul 1806, într-un test al marinei franceze. Pentru prevenirea stricării fructelor și legumelor se foloseau câteva metode precum pasteurizarea, fierberea (temperaturi ridicate pentru perioade mari de timp), refrigerarea, congelarea, tratametul cu vid și multe alte metode.