Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Guvernul a aprobat ordonanţa privind plafonarea şi compensarea preţurilor la energie

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Guvernul a redus cu 15% plafonul până la care preţul energiei va fi compensat. Acesta scade de la 300 kwh la 255 kwh.

Ordonanţa privind plafonarea şi compesarea preţurilor din energie a fost aprobată în şedinţa de guvern de joi. Asta după ce pe parcursul zilei, şedinţa Executivului a fost am]nată de două ori.

 

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că şedinţa a întârziat din cauza procedurilor tehnice de avizare, de unde rezultă că ordonanţa a fost redactată în ultimul moment.
“Deşi am întârziat aproximativ trei ore şedinţa de guvern, doresc să menţionez că această întârziere este din cauza procedurilor tehnice de avizare. A trebuit să avem îndeplinite toate procedurile, pe parcursul de avizare, la fiecare minister care a avizat proiectul de ordonanţă de urgenţă şi am considerat că este important să avem toate elementele de conţinut clare, fără să fie nevoie să revenim pe ordonanţă,” a spus premierul în debutul şedinţei de joi. Potrivit OUG, plafonul p]nă la care guvernul acordă compensări pentru energia electrică scade de la 300 kwh /lună, la 255 kwh, premierul a declarat în debutul şedinţei că Executivul consolidează şi extinde măsurile de protecţie a po-pulaţiei. “Prin modificările pe care le vom aduce ordonanţei nu facem altceva decât să consolidăm şi să extindem măsurile de protecţie a populaţiei şi economiei de creşterile la preţul e-nergiei şi gazelor naturale. (…) Am extins şi perioada de valabilitate a acestei ordonanţe. Practic, am prelungit cu un an şi va fi valabilă până la data de 31 august 2023”, a adăugat şeful Executivului. Potrivit lui Ciucă 98% dintre gospodării vor beneficia de aceasta- “vor beneficia de această plafonare şi compensare la energie”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

  1. Vestea buna e ca tarifele compensate se prelungesc pana la 31 august 2023. Cel mai bine ar fi ca fiecare familie sa citeasca lunar consumul de curent pe ceas, sa vada unde se incadreaza. Eu am facut autocitire si factura mi-a venit exact cum am prevazut.

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Update: Percheziţii la domiciliile unor persoane acuzate de trafic de droguri din Carei

Mai multe percheziţii au fost efectuate în această dimineaţă la Tăşnad şi în localităţile limitrofe. 10 – 12 persoane au fost aduse la DIICOT, fiind acuzate de trafic, deţinere şi consum de droguri. Gruparea este coordonată de un cetăţean italian. Şi el a fost săltat de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare.