Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Guvernul anulează procedurile de contractare a unor autostrăzi

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În şedinţa de joi, Guvernul a dezbătut în prima lectură proiectul de ordonanţă care vizează anularea procedurilor de contractare a investiţiilor în parteneriat public-privat aflate în derulare la nivelul Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, a precizat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

Asta după ce în şedinţa de ieri Dancă a propus introducerea pe ordinea de zi a unui proiect privind “anularea procedurilor de contractare a investiţiilor prin parteneriat public privat iniţiate de Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză”, şi anume autostrada Comarnic – Braşov şi autostrada Târgu Mureş – Iaşi. El a precizat că schimbarea vizează dispariţia unei “inginerii de tip Vîlcov”.

Un alt proiect de act normativ adoptat în şedinţa de Guvern este o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Legii educaţiei.

Proiectul privind anularea procedurii de contractare pentru autostrăzilor Comarnic – Braşov şi Târgu Mureş – Iaşi a fost dezbătut ieri, în prima lectură.

“A fost dezbătută în primă lectură o ordonanţă simplă a Guvernului, în baza Legii de abilitare a Guvernului pentru emiterea de ordonanţe în timpul vacanţei parlamentare, pentru modificarea ordonanţei de urgenţă privind parteneriatul public-privat. În acest sens, vor fi, practic, modificate atribuţiile şi funcţiile Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză în ceea ce priveşte procedurile de contractare a investiţiilor în parteneriat public-privat, în sensul în care procedurile aflate în derulare la nivelul Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză se anulează”, a declarat Ionel Dancă la finalul şedinţei de guvern.

Acesta a explicat că este vorba despre două proceduri aflate în acest moment în desfăşurare: procedura pentru autostrada Comarnic – Braşov şi cea pentru autostrada Târgu-Neamţ – Iaşi – Ungheni.

“Ambele propuse în mod absolut fantasmagoric de către fostul Guvern a fi realizate în parteneriat public-privat de către o instituţie fără competenţe, fără expertiză în domeniu, respectiv Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză. Proiectele vor fi preluate la nivelul ministerelor de resort şi vor fi în acest sens analizate pentru identificarea de soluţii realizabile, realiste, de finanţare în perioada următoare”, a mai adăugat Dancă.

În şedinţa de ieri, Executivul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care le dă dreptul femeilor angajate în învăţământ să poată opta să rămână în activitate până la vârsta de 65 de ani.

“Un alt proiect de act normativ adoptat astăzi în şedinţa de Guvern este o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Legii educaţiei în vederea armonizării acestei legi cu Codul muncii şi pentru implementarea unei decizii a Curţii Constituţionale în ceea ce priveşte vârsta de pensionare a personalului de gen feminin angajat în instituţiile de învăţământ. A fost o lacună a legislaţiei trecute în ceea ce priveşte vârsta de pensionare, posibilitatea ca persoanele de gen feminin, opţional, să decidă rămânerea în activitate până la vârsta de 65 de ani, de la 63 la 65 de ani, aşa cum este permis în Codul muncii şi pentru celelalte categorii de profesii”, a informat Dancă, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

  1. Dar cu eliminarea pensiilor speciale si reducerea salariilor nesimtite si extranesimtite conform promisiunilor cum ramane ?….Ati pus batista pe tambal,…, nu ?. Bateti in retragere….Pt. crestere alocatiilor pt. copii nu sunt bani ca le-ati dat serviciilor SRI, SIE, SPP si presedintelui vostru.

Lasă un răspuns