Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Guvernul aproba miercuri un acord pentru un miliard de euro de la Banca Mondiala

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Guvernul va aproba miercuri, in sedinta, un acord prin care Banca Mondiala pune la dispozitie Romaniei o linie de creditare de un miliard de euro, a declarat marti premierul Victor Ponta.
“Maine, in sedinta de guvern, vom aproba documentele necesare pentru un acord cu totul si cu totul special: cea mai mare linie de credit pe care Banca Mondiala a acordat-o vreodata Romaniei, un miliard de euro”, a spus Ponta.

El a aratat ca banii vor fi la dispozitia Romaniei ca ‘suma de siguranta’, pentru ‘orice fel de necesitati’.
“Acest miliard de euro este la dispozitia Romaniei pentru orice fel de necesitati, practic, in plus fata de ceea ce FMI si Comisia Europeana aveau in acest moment la dispozitia Romaniei. Este o suma de un miliard de euro, de siguranta, pe care Romania o poate accesa in orice moment”, a precizat seful Guvernului, citat de Agerpres.
Pentru ca linia de finantare sa fie disponibila Romaniei, boardul Bancii Mondiale trebuie sa aprobe acordul in sedinta care va avea loc probabil pe 14 iunie.
Acordul va fi unul de tip preventiv, pe trei ani, Romania urmand sa plateasca dobanzi doar daca acceseaza linia.
Dobanzile medii actuale ale Bancii Mondiale sunt de 3-3,5% pe an, in conditiile in care Romania se poate imprumuta in prezent de pe piata libera la dobanzi de 5-6%.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns