Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Guvernul vrea comasarea terenurilor agricole şi refacerea irigaţiilor

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Grupul de Acţiune Locală Tecuci constituit din mai multe terenuri agricole
Grupul de Acţiune Locală Tecuci constituit din mai multe terenuri agricole

Guvernul USL vrea să accelereze comasarea terenurilor agricole, să refacă infrastructura de irigaţii folosind fonduri UE, să asigure accesul fermierilor la apă pentru irigaţii prin facilitarea cumpărării energiei la cost de producător şi să înfiinţeze centre de colectare pentru legume-fructe.

Conform programului de guvernare depus joi seară la Parlament, accelerarea procesului de comasare a terenurilor agricole ar urma să fie făcută prin măsuri de sprijinire a efectuării cadastrului, asigurarea cadrului legal şi instituţional necesar comasării şi prin adoptarea de măsuri care să încurajeze tranzacţiile cu terenuri agricole în scopul comasării.

 

De asemenea, Cabinetul Ponta îşi propune realizarea unui program pe termen mediu şi lung pentru sectorul legume-fructe în vederea înfiinţării de centre de colectare cu surse de finanţare din PNDR şi prin parteneriate public-privat; crearea unui fond de creditare a beneficiarilor de proiecte prin PNDR.

Un alt obiectiv se referă la sprijinirea producătorilor din sectorul zootehnic prin plăţi pentru bunăstarea animalelor şi prin armonizarea directivelor APIA cu cele ale ANSVSA în privinţa crotalierii şi identificării.

În ceea ce priveşte pădurile, care în noua structură a Guvernului au trecut de la Ministerul Mediului la cel al Agriculturii, Guvernul vrea să susşină şi să dezvolte sectorul forestier prin “programe naţionale, fonduri europene, parteneriate public-privat şi surse din fondul de mediu, în vederea creşterii fondului forestier şi a realizării sistemului naţional de perdele forestiere de protecţie”.

Noul guvern mai vrea şi “crearea unui concept modern de dezvoltare a satului românesc, care să fie implementat prin noul PNDR 2014-2020”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns