Image 1
Image 2

TEATRU LA SATU MARE

Hagi Tudose, intrare liberă de Ziua Națională

Trupa „Mihai Raicu” vă invită vineri 1 decembrie, de la ora 19.00, la spectacolul „Hagi Tudose”, adaptare după Barbu Ștefănescu Delavrancea, în regia lui Andrei Mihalache.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Celebrul personaj este interpretat de Stelian Roșian, alături de actorii: Anette Marka, Andreea Mocan, Vlad Mureșan, Sorin Oros, Carmen Frațilă, Lucia Maria Racșan. Din distribuție mai fac parte: Cosmin Domnișan, Cristian Rudăreanu, Yvette Princz, Adriana Filipan, Margareta Ardelean, Mărioara Iluță, Gabriel Pop, László Pfeiffer, Ioan Danciu, Marius Bîte, Marius Roman, Bíró Antal.

 

„Hagi Tudose” este o perlă a literaturii române prin limba în care a fost scrisă, iar personajul central poate sta – fără falsă modestie – la masa literară a marilor harpagoni ai lumii. Tudose „al nostru” este monumental în abjecție și suprarealist în paranoia sa: un avar care-și roade unghiile ca să facă economie de foarfecă și taie coada motanului ca să se închidă mai repede ușa dormitorului când dă drumul animalului, să nu fie frig… Considerăm că, deși ne aflăm într-o epocă în care se remarcă mai curând obsesia de a avea o mașină scumpă chiar dacă nu ai o casă sau sindromul de a avea o casă imensă, un spectacol despre zgârcenia cronică poate fi un bun semnal de alarmă pentru toate generațiile. (Andrei Mihalache)

 

Spectacolul se joacă în Sala Mare a Teatrului de Nord, intrarea este liberă iar locurile în sală se vor ocupa în ordinea sosirii.

 

 

HAGI TUDOSE, adaptare după Barbu Ștefănescu Delavrancea
(s-au folosit și texte de Cilibi Moise, zicători și proverbe ale lumii)
Adaptarea și regia: Andrei Mihalache
Decor: Alexandru Radu
Costume: Wilhelmina Kuron Bekesi

 

Distribuția:
HAGI TUDOSE – cămătar, fost negustor, avar: Stelian Roșian
LEANA – nepoata lui Tudose: Anette Marka
GHIOALA – mama ei, sora lui Tudose: Andreea Mocan
CULAI – tânăr negustor de rachiu: Vlad Mureșan
POPA ROȘCA – preotul bisericii Sfânta Troiță: Sorin Oros
GHERGHINA – soția lui Matache, cucoană: Lucia Maria Racșan
MATACHE PROFIREL – negustor, fost partener de afaceri al lui Tudose: Cosmin Domnișan
POVESTITORUL – martor văzut și nevăzut al întâmplărilor/CERȘETORUL – când orb, când surd, când olog: Carmen Frățilă
BĂCANUL – negustor „en detail”: Cristian Rudărenu
OAMENI LA BISERICĂ – credincioși: Yvette Princz, Adriana Filipan, Margareta Ardelean, Mărioara Iluță, Gabriel Pop, László Pfeiffer, Ioan Danciu, Marius Bîte, Marius Roman, Bíró Antal

 

 

Citește și

PROTEST LA TEATRU SATU MARE: Val de nemulţumiri la instituţii

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

OPINII LIBERE

Scriitori ruși despre ruși (A.P. Cehov)

Felul de a fi al rușilor s-a aflat în atenția scriitorilor din cea mai întinsă țară a lumii. Când scăpau de vigilența Ohranei țariste, apoi de serviciile staliniste, până la FSB, spiritul critic scormonea după mentalitățile rele, chiar nocive.