Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Hollande vede in alegerea sa inceputul unei “miscari peste tot in Europa”

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Presedintele ales François Hollande vede in victoria sa la alegerile prezidentiale din Franta inceputul “unei miscari ce se ridica peste tot in Europa si probabil in lume”, potrivit declaratiilor facute in fata sustinatorilor sai adunati plini de bucurie in Piata Bastiliei din Paris in noaptea de duminica spre luni.

“Iata mesajul meu. Sunteti mai mult decat un popor ce doreste schimbarea, sunteti deja o miscare ce se ridica peste tot in Europa si probabil in lume, pentru a aduce valorile noastre, aspiratiile noastre si cerintele noastre de schimbare. Va multumesc, va multumesc, va multumesc”, a afirmat el in fata a zeci de mii de sustinatori.

“Amintiti-va toata viata de aceasta mare adunare in (Piata) Bastiliei pentru ca ea va da elan si altor popoare… din toata Europa pentru schimbarile ce se anunta”, a continuat el pe o voce rupta de oboseala, promitand “sa termine cu austeritatea”, noteaza AFP, citata de Agerpres.

“In toate capitalele, dincolo de sefii de guvern si sefii de stat, exista oameni ce spera multumita noua, se uita la noi si vor sa termine cu austeritatea”, a adaugat Francois Hollande, care s-a prezentat drept “presedintele tineretului Frantei”.

Sosit in timpul noptii din fieful sau rural Tulle (centru), François Hollande, insotit de partenera sa Valerie Trierweiler, s-a alaturat tuturor responsabililor Partidului socialist in Piata Bastiliei, locul unde a fost sarbatorita in urma cu 31 de ani alegerea primului presedinte socialist francez, François Mitterrand.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns