Image 1
Image 2

NUTRIȚIE ȘI ÎNGRIJIRE PENTRU ANIMALE

Hrana pentru animale de companie intră în era cărnii de cultură

Hrana pentru animale de companie intră în era cărnii de cultură
Industria hranei pentru animale de companie face un pas revoluționar către sustenabilitate și inovație. În timp ce în Italia dezbaterea privind carnea sintetică produsă în laborator continuă să fie intensă, Marea Britanie a devenit prima țară din lume care introduce pe piață hrană pentru animale de companie obținută prin cultivare celulară.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Compania Meatly a lansat nuggets de pui cultivate în laborator, folosind un proces inovator bazat pe celule stem embrionare prelevate dintr-un singur ou de găină. Această metodă permite obținerea unei cantități teoretic infinite de carne fără sacrificarea animalelor.
Fondatorul Meatly, Owen Ensor, explică: „În decurs de o săptămână, putem produce o cantitate considerabilă de carne, fără a implica animale în lanțul de producție.”

 

Impactul asupra industriei

 

Această descoperire ar putea revoluționa industria hranei pentru animale de companie, având în vedere că aproximativ 20% din carnea consumată la nivel mondial este destinată acestui sector. Carnea de cultură nu doar că reduce impactul asupra mediului, dar și elimină necesitatea sacrificării animalelor, promovând o alternativă etică și sustenabilă.

 

Un prim test reușit

 

Experimentul de lansare a avut loc într-un magazin din Brentford, Londra, unde consumatorii au avut ocazia să descopere acest nou tip de hrană pentru animale. Dacă acest produs va fi acceptat pe scară largă, ar putea schimba fundamental modul în care sunt hrănite animalele de companie.
Pe măsură ce tehnologia avansează, este posibil ca astfel de produse să devină din ce în ce mai populare, oferind o soluție inovatoare și prietenoasă cu mediul pentru hrănirea animalelor noastre de companie.

Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


IFPLUS INTELIGENȚĂ ARTIFICIALĂ

Evoluția tehnologiei vine acum în sprijinul fermierilor

Inteligenţa artificială şi aplicaţiile sale par să fie adesea contestate, dar în egală măsură, prezintă interes pentru anumite companii, inclusiv din domeniul agricol.

This content is for IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ PLUS 3 LUNI, IZ PLUS ANUAL, IZ Plus Lunar, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ <35, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, and IZ+ si Tiparit si PDF Lunar members only.
Log In Join Now

BIOLOGIE COMPORTAMENTALĂ

Adevărate prietenii între animale

„Mulți cercetători presupun că prietenia este la începutul inteligenței”, spune Brensing. Așa-numita „Ipoteza creierului social” propune că anumite animale au dezvoltat creiere mari, care sunt, de asemenea, capabile de inteligență complexă, doar pentru a-și gestiona viața socială din ce în ce mai complicată.