Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

IEFTINIRI: Se plafonează preţul anumitor alimente de bază

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Numai anumite alimente vor avea plafonare de pret
Numai anumite alimente vor avea plafonare de pret

Se plafonează preţul unor alimente de bază, odată cu limitarea adaosurilor comerciale. De la 1 august, anumite legume, carnea, ouăle, pâinea şi laptele vor costa ceva mai puţin.

În urmă cu o lună guvernul a luat această decizie de a ieftini anumite grupe de alimente, iar dacă cei care le comercializează nu vor respecta plafonarea, vor fi pasibili de amenzi de la 100.000 de lei la 2 milioane de lei.

Kilogramul de carne de pui ar putea fi ieftinit cu 2,5 lei de la 1 august, iar pâinea albă ar putea fi mai ieftină cu 1,8 lei. Laptele ar putea avea o scădere nesemnificativă, prin comparaţie cu celelalte alimente, fiind vorba despre reduceri de doar 20-50 de bani.

Din grupele produselor alimentare şi agricole care vor avea adaos plafonat fac parte următoarele: pâinea albă simplă cu gramaj între 300 şi 500 de grame, fără specialităţi, laptele de vacă proaspăt la 1 litru cu 1,5 % grăsime, brânza telemea de vacă vrac, iaurtul simplu de vacă la 3,5% grăsime, cu gramaj de cel mult 200 de grame, ouăle de găină calibrul M – caserolă de 10 bucăţi, ulei de floarea soarelui la 1 litru, mălai la 1 kilogram, făină albă de grâu 000 la 1 kilogram, carne proaspătă de pui (toate componentele puiului), carne proaspătă de porc, legume proaspete vrac, fructe proaspete vrac, cartofi albi vrac, zahăr la kilogram.

De reţinut este faptul că plafonarea nu se aplică tuturor fructelor şi legumelor, dar nici tuturor componentelor rezultate în urma tăierii porcului. Legumele şi fructele la care se aplică reducerea sunt: roşiile, ceapa, castraveţii, fasolea uscată, morcovi, ardei gras şi ardei Kapia, mere roşii, mere golden, prune, pepene roşu, struguri de masă.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns