Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Îl va susține Șoșoacă în turul doi la prezidențiale pe Marcel Ciolacu?

Lucrurile devin din ce în ce mai clare în privința campaniei prezidențiale. Sceneta principală se va juca în 3+1.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Marcel Ciolacu încadrat de George Simion și Diana Șoșoacă, iar în fundal candidatul PNL.

 

Primul cu șanse reale pare să fie candidatul PSD. Optimismul care îl degajă în ultima vreme nu este încă molipsitor, dar cu perseverență Marcel Ciolacu va reuși să imprime un curs pozitiv campaniilor electorale.

 

Problema este că strigătul disperat a lui George Simion la adresa Dianei Șoșoacă “Te agresez sexual, scroafo” devine viral, prinde imediat la public, în timp ce promisiunilor lansate de Marcel Ciolacu le trebuie timp până să fie receptate de public.

 

Iată ultima mare, uriașă promisiune. “Aprobăm astăzi un proiect esențial în domeniul energiei. Legea privind energia eoliană offshore ne va ajuta să folosim, pe lângă gazul din Marea Neagră, o altă resursă majoră a țării în zona litoralului, respectiv vântul. Avem un potențial uriaș, există investiții de miliarde de euro pregătite care așteptau acest nou cadru legislativ.”

 

Până ca lumea să realizeze că avem atâta vânt nefolosit, iar noi ne tot zbatem să scoatem gaz din Marea Neagră va trece ceva vreme.

 

În schimb năzbâtiile Dianei Șoșoacă și a lui George Simion prind rapid la public. Femeia solidă cu un telefon cu care se auto-filmează continuu a cucerit peste 5% din alegători.

 

Astfel de apariții nu sunt tocmai rare pe scenele politice ale lumii. Un candidat prezidențial din Serbia a cucerit publicul cam la fel ca Diana Șoșoacă. Doctor de meserie, Branimir Nestorovic, un antivaccinist convins și adept al conspirațiilor, a obținut cu partidul său “Vocea Poporului” aproape  5%, la alegerile prezidențiale din Serbia.

 

Nestorovic a devenit popular prin teoriile lui, de genul că persoanele cu ochi verzi și albaștri sunt extratereștri, iar Tesla a teleportat oameni în viitor care și acum se află printre noi și au fabricat pandemia.

 

Diana Șoșoacă va obține un scor bun la prezidențiale în turul întâi, iar în turul doi va negocia cu finaliștii. În situația în care se califică Marcel Ciolacu și George Simion prestația ei s-ar putea dovedi decisivă pentru victoria viitorului președinte.

 

Îl va susține Șoșoacă în turul doi al prezidențialelor pe Marcel Ciolacu? Senatoarea Șoșoacă face circ în public, dar se prea poate să fie o persoană serioasă când nu se filmează. Ea și-a asumat un rol și îl interpretează din ce în ce mai bine. S-ar putea însă întâmpla ca tot făcând pe nebunatica să se confunde cu personajul și să fie și în intimitate la fel de agresivă ca pe scena politică.

 

În orice caz, ambii politicieni neconvenționali, George Simion și Diana Șoșoacă trebuie luați în calcul la toate alegerile.

 

Marele test va fi dat în 9 iunie la europarlamentare. Dacă alianța partidelor adunate în jurul AUR confirmă sondajele și obține în jur de 20%, lucrurile în politică iau o turnură care trebuie să-i pună pe gânduri pe liderii PSD și PNL.

 

Mai mult, dacă și Alianța Dreapta Unită obține un scor de peste 15%, PSD și PNL sunt la limita unei eventuale majorități parlamentare fără Alianța Dreptei Unite.

 

George Simion și-a arătat predispoziția spre alianțe cu alte partide, ceea ce denotă o maturizare politică destul de precoce. În același timp și-a deschis calea spre partidele suveraniste din Europa, mai cu seamă după întâlnirea cu Meloni, în Italia.

 

Având structuri teritoriale și mulți primari și președinți de consilii județene PNL militează pentru suprapunerea alegerilor parlamentare cu cele locale. Avantaje și dezavantaje.

 

În cazul alegerilor comasate avantajul partidelor aliate cu AUR va proveni din notorietatea AUR la nivel național și astfel se vor obține rezultate mult mai bune și la locale.

 

Sloganele derivate din “Împreună putem câștiga mai mult”  vor fi la mare căutare la toate cele patru rânduri de alegeri din 2024.

 

Dar marea surpriză ar fi dacă Diana Șoșoacă îl va susține în turul doi la prezidențiale pe candidatul PSD Marcel Ciolacu.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with