Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ilie Şerbănescu: Insolvenţa Hidroelectrica presupune vânzarea societăţii către companiile străine

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cererea de insolvenţă formulat de Hidroelectrica reprezintă, în opinia analistului Ilie Şerbănescu, o modalitate de vânzare a societăţii către companii străine.

‘Insolvenţa Hidroelectrica este expresia dezastrului acestei ţări. Dacă cea mai profitabilă companie a ajuns să ceară insolvenţa, în condiţiile în care deţine monopol iar până acum a fost jefuită şi de români şi de străini, reprezintă expresia dezastrului României.

 

Această situaţie nu există nici în Grecia. Este o metodă de a jefui compania, de a o transfera către ale companii, străine. Insolvenţa este legată de incapacitatea societăţii de a plăti creditorii, care o vor lua şi o vor vinde companiilor străine’, a declarat, luni,Ilie Şerbănescu.

Hidroelectrica a solicitat insolvenţa companiei, în 15 iunie 2012, cazul urmând să fie judecat pe 20 iunie, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul Tribunalului Bucureşti.

Primul temen de judecată a fost stabilit pentru 20 iunie 2012.

În 6 iunie 2012, şeful OPSPI, Remus Vulpescu, declara, la o conferinţă de presă, că majorările de preţ din contractele bilaterale ale Hidroelectrica renegociate până în prezent cu beneficiarii sunt prea mici, reducerile de cantităţi la fel, iar niciuna dintre companii nu a acceptat reducerea perioadei contractului.

‘Unele dintre opţiunile noastre ne-ar putea permite să tragem o concluzie relativ rapid, altele după întâlnirea cu boardul. Sunt opţiuni pentru renegociere, pe care variantă o alegem, depinde şi de rezultatele economice şi de respectarea principiilor de drept. Varianta scurtă ar fi să ne pliem la ofertele făcute până în prezent de aceşti beneficiari. Niciunul nu a acceptat reducerea perioadei. Sunt, în opinia noastră, creşteri prea mici de preţ şi reduceri mici de cantităţi. Se poate obţine mai mult pentru Hidroelectrica. Noi vă spunem că aceste contracte pot fi încetate, însă rezilierea ne limitează opţiunile’, a declarat Remus Vulpescu.

De asemenea, acesta a precizat că în negocieri autorităţile române nu sunt satisfăcute de stabilirea unui preţ pentru anul actual, apropiat de preţurile pieţei concurenţiale.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns