Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Imago Mundi pe scena Sălii Radio

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Imago Mundi
Imago Mundi

Ansamblul “Imago Mundi”, una dintre cele mai creative și admirate formații din România, revine astăzi, 22 martie 2016 pe scena Sălii Radio, cu un concert-eveniment intitulat “ISVOR. George Enescu: Rapsodiile Române vs. muzică tradițională și folclor urban”.

Proiectul – primit cu entuziasm la New York, Salzburg, Tunis și Granada – sondează sursele de inspirație folosite de Enescu și face o paralelă între acestea și contextul mai larg al creaţiilor populare / urbane muntenești ale secolului al XIX-lea. Piesele ce alcătuiesc proiectul “Isvor. George Enescu” sunt puse în valoare prin dialogul instrumentelor vechi specifice spaţiului românesc (cobză, drâmbă, tobă) împreună cu instrumente clasice moderne (flaut, oboi, vioară, chitară și violoncel). Prelucrările muzicale îi aparţin lui Cătălin Ștefănescu, lector universitar la catedra de chitară a Universităţii Naţionale de Muzică București.

Ansamblul Imago Mundi a fost înființat în anul 2001 de Oana Ivașcu și Daniel Ivașcu și a devenit cunoscut și apreciat datorită proiectelor de prezentare a muzicii vechi și tradiționale românești într-o manieră inovatoare, adaptată publicului contemporan. Concertul începe la ora 19.00 şi poate fi ascultat pe Radio România Muzical.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns