Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

CONDAMNARE ȘOCANTĂ

Import ilegal de deșeuri textile

Import ilegal de deșeuri textile
A urmat un proces penal, iar proprietara companiei a fost condamnată la 100 de zile de muncă în folosul comunității, conform informațiilor furnizate de primarul din Ineu.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

O româncă a fost condamnată în mod surprinzător după ce a adus în țară nu mai puțin de 33 de TIR-uri încărcate cu deșeuri textile, într-un caz care evidențiază amploarea importului ilegal și a comerțului intracomunitar cu gunoaie, evaluat la 500 de milioane de euro conform autorităților de mediu.

 

Afacerile profitabile din acest domeniu se bazează adesea pe parteneriate între companii autohtone și procesatori de deșeuri din alte țări. De multe ori, deșeurile sunt introduse în țară sub aparența de marfă second hand. În lipsa controlului strict al transporturilor, autoritățile sunt obligate să desfășoare numeroase verificări la locul de destinație al mărfurilor, în depozite.

 

Chiar și atunci când nu sunt descoperite și împrăștiate, deșeurile ilegale nu pot fi returnate în țara de origine, lăsând statul român să se ocupe de gestionarea lor. Un astfel de caz penal a fost identificat în județul Bihor, unde o femeie a importat, prin intermediul unei societăți, o cantitate masivă de reziduuri textile din industria italiană, depozitându-le în două comune din județ.

 

Deșeurile au fost stocate într-un grajd închiriat în Vadu Crișului și pe un teren închiriat în Ineu. În cazul celui de-al doilea depozit, mormanele de gunoaie au fost acoperite cu baloți de paie pentru a nu atrage atenția. Garda de Mediu a intervenit după ce s-a constatat că actele prezentate au fost falsificate, indicând că era vorba de mărfuri valorificabile, nu de deșeuri.

 

A urmat un proces penal, iar proprietara companiei a fost condamnată la 100 de zile de muncă în folosul comunității, conform informațiilor furnizate de primarul din Ineu. În plus, întreaga cantitate de deșeuri a fost confiscată și trecută în proprietatea statului român, în conformitate cu sentința pronunțată.

 

CITEȘTE ȘICONDAMNARE ȘI DESPĂGUBIRI DE 120.000 EURO

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns