Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

In asteptarea politicienilor mari

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Politicienii de succes sunt de doua feluri: politicieni mari si politicieni buni. Primii sunt extrem de rari. Printre exemplele cunoscute de toata lumea se numara Corneliu Coposu, Ion Iliescu si Traian Basescu. Ar fi putut fi amintit aici si Emil Constantinescu, daca nu ar fi abandonat activitatea politica dupa primul mandat. Politicieni buni sunt cu nemiluita, de la cei care conduc azi partidele la nivel national pana la presedinti de organizatii judetene, municipale, comunale. La politicienii buni pot fi adaugati actualii candidati la functiile de primari sau presedinti de consilii judetene. Mai rar vom gasi insa politicieni cu adevarat mari printre ei. Nu excludem posibilitatea sa existe.

In aceasta perioada batalia politica se duce intre politicieni buni. Niciun mare politician nu pare antrenat in lupta. Desigur ii avem in vedere pe Traian Basescu si Ion Iliescu. Mai intervin pe ici pe colo, dar nu mai sunt varfuri de lance.

Dar cine sunt pretendenti la statutul de mari oameni politici? Victor Ponta, desi conduce cel mai mare partid, da dovada de modestie si inca se considera un ucenic. Crin Antonescu are alte preocupari si nu pare preocupat de astfel de mofturi. El vrea sa ajunga presedintele Romaniei si cu asta basta. Nu are ambitii de mare lider. Despre Emil Boc nu mai este cazul sa vorbim. El si-a ratat sansa de a deveni un adevarat lider. Ramane un singur personaj. Fara sa aiba realizari extraordinare, fara sa fie seful unui partid, Mihai Razvan Ungureanu face apologia marilor personalitati. Se considera un politician mare, inainte chiar de a primi calificativul de politician bun. Nu avem motive sa nu-l luam in serios. Daca omul vrea, nu este obligatoriu sa nu primeasca din partea opiniei publice patalamaua de om politic exceptional. A spus-o de cateva ori ca simte ca vin spre el sperantele oamenilor. Se vorbeste despre o miscare ce se va coagula in jurul lui.

Din pacate, actuala scena politica nu este propice nasterii marilor valori. Se duc batalii pe termen scurt, pe un teren strict delimitat. Partidele se fura intre ele. USL primeste fugarii din PDL cum altadata primea Occidentul refugiatii politici din tarile comuniste. Traficul de politicieni a condus la schimbarea majoritatii in Senat. Vasile Blaga, un politician bun, este pe cale sa-si piarda functia. In Camera Deputatilor se duc, de asemenea, lupte grele.

La nivelele inferioare se petrece acelasi fenomen. Alegerile locale au bulversat multe organizatii. Se face simtita lipsa de autoritate a liderilor. Presedintii de organizatii isi tin ca pe palme candidatii cu sanse mari de victorie. Nu indraznesc sa-i supere pentru ca se tem ca vor trece la adversari. In aceste conditii este greu de crezut ca pot aparea personaje carismatice, personalitati capabile sa adune in jurul lor mase uriase de oameni. Lipsind astfel de lideri, nu se mai poate vorbi la modul serios despre principii. De aici vine si convingerea oamenilor ca tara merge intr-o directie gresita. Politicienii buni, din pacate nu au nici principii si nici nu pot imprima o directie pentru un popor. Ei pot fi cel mult onesti sau de treaba. Lumea, intr-adevar, este in asteptarea politicienilor mari, cu calitati mesianice.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Ce mai face domnul Băsescu?

Asculta acest articol     Scorul mult sub așteptări obținut de PMP la alegerile europarlamentare în mod evident l-au mâhnit pe

Politica, un șir de infracțiuni

Războaiele izbucnesc când, în politică, totul este greșit. Desigur, marile greșeli sunt făcute de cei care dețin cele mai înalte funcții.