Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

În domeniul de prelucrare a cărnii în UE se realizează afaceri de 85 de miliarde de euro

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    Specialiştii în domeniul alimentaţiei, dar şi cei din industria cărnii estimează o scădere a consumului de carne de vită şi de oaie. Conform raportului Comisiei Europene, activitatea de prelucrare a cărnii în Uniunea Europeană include peste 13.000 de întrepinderi care au aproximativ 350.000 de salariaţi. Cifra de afaceri înregistrată anual este de 85 de miliarde de euro.
 
Piaţa cărnii acoperă o cerere foarte mare la nivelul Uniunii Europene (UE). Peste 83% din cetăţenii UE consumă carne de cel puţin două-trei ori pe săptămână. Carnea cea mai consumată este cea de porc (49%), urmată de carnea de pasăre (29%) şi carne de vită (19%).

Carnea de oaie, de capră şi alte tipuri de carne reprezintă doar 3% din consumul la nivelul UE. Există posibilităţi de creştere a ofertei de carne provenită din sacrificarea acestor specii. Din totalul de carne produs în comunitatea europeană, între 30% şi 50% este transformată în ingrediente pentru produse alimentare diverse.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns