Specialiştii în domeniul alimentaţiei, dar şi cei din industria cărnii estimează o scădere a consumului de carne de vită şi de oaie. Conform raportului Comisiei Europene, activitatea de prelucrare a cărnii în Uniunea Europeană include peste 13.000 de întrepinderi care au aproximativ 350.000 de salariaţi. Cifra de afaceri înregistrată anual este de 85 de miliarde de euro.
Piaţa cărnii acoperă o cerere foarte mare la nivelul Uniunii Europene (UE). Peste 83% din cetăţenii UE consumă carne de cel puţin două-trei ori pe săptămână. Carnea cea mai consumată este cea de porc (49%), urmată de carnea de pasăre (29%) şi carne de vită (19%).
Carnea de oaie, de capră şi alte tipuri de carne reprezintă doar 3% din consumul la nivelul UE. Există posibilităţi de creştere a ofertei de carne provenită din sacrificarea acestor specii. Din totalul de carne produs în comunitatea europeană, între 30% şi 50% este transformată în ingrediente pentru produse alimentare diverse.
Fii primul care comentează