Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

În fiecare an, în Uniunea Europeană se înregistrează 75 de milioane de victime ale infracționalității

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

De curând a fost adoptat definitiv un nou act legislativ european care va consolida drepturile de care beneficiază cele aproximativ 75 de milioane de victime ale infracționalității, înregistrate în UE în fiecare an.    
    

Directiva UE privind drepturile victimelor a fost adoptată astăzi de Consiliul de Miniștri, în urma votului Parlamentului European de aprobare a noilor norme, exprimat cu o majoritate covârșitoare.

Noua directivă a Uniunii stabilește drepturile minime pentru victime, oriunde s-ar afla în Uniunea Europeană, se arată în comunicatul Reprezentanței Comisiei Europene în România.
Pe marginea acestui subiect, vicepreședintele Viviane Reding, comisarul UE pentru justiție a declarat că “În fiecare an, aproximativ 15% dintre europeni sau 75 de milioane de persoane din Uniunea Europeană sunt victime ale unei infracțiuni. Având în vedere că 12 milioane de europeni trăiesc într-o altă țară a UE decât cea de origine și că cetățenii efectuează 1 miliard de călătorii în interiorul UE, în fiecare an, acest nou act legislativ european va contribui la reducerea suferințelor pentru un număr mare de persoane. Este o realizare istorică și un semnal puternic că Europa obține rezultate în ceea ce privește drepturile cetățenilor”.
“Noua directivă a Uniunii Europene privind instituirea unor standarde minime pentru victime va garanta că, în toate cele 27 de state ale UE victimele sunt tratate cu respect, iar poliția, procurorii și judecătorii beneficiază de pregătirea necesară pentru a trata în mod corespunzător cazurile acestora; victimele primesc informații cu privire la drepturile de care beneficiază și la propriul caz, într-o formă pe care o pot înțelege;

Toate statele membre dispun de servicii de sprijinire a victimelor; victimele pot participa la procedurile judiciare, dacă doresc aceasta, și sunt sprijinite să participe la proces; victimele vulnerabile – precum copiii, victimele violurilor sau cele cu handicap – sunt identificate și protejate în mod corespunzător; victimele beneficiază de protecție pe durata investigațiilor desfășurate de poliție și în timpul procedurilor judiciare”, se arată în comunicat.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns