Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

În judeţ sunt puţine clădiri încadrate la “risc de cutremur”

sedinta Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
sedinta Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta
sedinta Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta

Prefectul a cerut identificarea tuturor firmelor care folosesc substanţe periculoase

 Vineri, 18 octombrie, începând cu ora 13, în Sala mică a prefecturii a avut loc Şedinţa ordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Satu Mare

La ordinea de zi s-au aflat următoarele teme< 1. Evaluarea exerciţiului cu forţe şi mijloace pentru antrenarea structurilor de intervenţie în caz de accident aviatic pe Aeroportul Satu Mare> 2. Situaţia privind protecţia la seisme pe teritoriul judeţului Satu Mare> 3. Intervenţia şi protecţia în caz de accident chimic pe teritoriul judeţului Satu Mare> 4. Analiza stadiului de pregătire pentru sezonul rece 2013-2014 la nivelul judeţului Satu Mare> 5. Actualizarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi a grupurilor de suport tehnic> ;i  6. Diverse.

La ;edinţa condusă de pre;edintele CJSU, prefectul dr. Eugeniu Avram ;i de vicepre;edintele comitetului ;i pre;edinte al Consiliului Judeţean (CJ), Adrian :tef, au participat directorii sau reprezentanţii instituţiilor mmebre ale comitetului.

 

Se fac expertize pentru completarea listei clădirilor cu risc de cutremur

 

Directorul Aeroprtului internaţional Satu Mare, Nicolae Fechete, a prezentat succint simularea unui accident aviatic, cu accent pe timpii de reacţie a unităţilor participante. Dânsul a  arătat atât părţile pozitive cât ;i cele negative, în opinia instituţiei pe care o conduce. Una din greutăţile cu care s-au confruntat cei ce au intervenit a fost aceea că staţiile radio ;i telefoanele mobile au clacat din cauza ploii, îngreunând mult comunicarea. În concluzia intervenţiei directorului aeroportului, prefectul a spus că< “Avem multe de corectat ;i este nevoie de o discuţie tehnică la care să participe toţi cei ce au fost implicaţi în exerciţiu.

Reprezentantul Inspectoratului pentru siguranţa în construcţii a spus că în judeţ, conform unor expertize mai vechi, sunt piţine clădiri care prezintă risc deosebit în caz de cutremur. A dat ca exemplu Biserica din Babţa, un hotel din Neggre;ti ;i un bloc din Micro 15. La finalul intervenţieis ale, a spus că sunt în curs de desfă;urare noi expertize tehnice în tot judeţul pentru a fi depistate toate clădirile cu risc de cutremur. Prefectul a cerut urgentarea acestor expertize, “ca să putem informa din timp oamenii care locuiesc în astfel de clădiri”.

S-a discutat mai mult la punctul “Intervenţia şi protecţia în caz de accident chimic pe teritoriul judeţului Satu Mare”. S-a vorbit despre lipsa unor dotări tehnice care sunt absolut necesare, despre modallităţile de intervenţie în astfeld e cazuri ;i despre alte aspecte legate de temă.

Reprezentantul Drumurilor Naţionale ;i apoi responsabilul cu Drumurile judeţene din cadrul CJ, au vorbit despre pregătirea de iarnă, adica starea utilajelor ;i aprovizionarea cu sare respectiv sare ;i nisip.

Cei doi au asigurat conducerea CJSU ;i locuitorii judeţului că au fost făcute toate preparativele ;i că cele două unităţi sunt gata să intervină în caz de ninsori, atât la dezăpezire cât ;i împre;tierea de material antiderapant.

Referitor la actualizarea structurii ISU ;i a Grupului de suport tehnic, lista completa a CJSU ;i a grupului a fost afi;ată pe retroproiector pentru a fi văzute de toţi cei prezenţi.

De;i nu s-au aflat pe Ordinea de zi, pre;edintele :tef a propus ;i alte teme, cum ar fi situaţia proastă a unor poduri, precum ;i situaţia din Iancluke;ti, cartier al municipiului Carei.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns