Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Începe scandalul în USL pentru împărţirea de funcţii. Sunt peste 3.000 la nivel central și în județe

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

După distribuirea portofoliilor ministeriale, USL mai are de împărţit mii de funcţii în administraţia centrală şi locală, posturi de conducere în agenţii, deconcentrate şi companii de stat, dar şi poziţii-cheie în ministere.

Liderii USL încă nu au tranşat încă problema impărţirii funcţiilor de secretari de stat, mai ales că miniştrii şi-ar dori să conducă instituţii monocolore. Cu punctul acesta de vedere se pare că ar fi de acord toate partidele componente ale Uniunii, însă nu se ştie cum vor fi mulţumiţi cei din UNPR, care neavând niciun minister, doresc să-şi pună oamenii în funcţii de secretari de stat în ministere grele, precum Ministerul de Interne, Ministerul Transporturilor sau Ministerul Economiei. De altfel, miniştrii în cauză nici nu doresc să audă de o astfel de variantă, fiind de părere că reprezentanţii UNPR vor trebui să aspire la funcţii în ministerele colegilor lor de coaliţie (PSD).
Potrivit hotărârii de guvern emise luna trecută, mai sunt de împărţit şi 37 de posturi de secretar general şi adjunct. Plus circa 650 de funcţii de conducere în cadrul ministerelor şi administraţiei centrale.  Înţelegerea este ca partidul care are ministru să-şi aleagă secretarii şi directorii. În rest, va fi negociată fiecare funcţie în parte.

Sunt aproximativ 120 de agenţii, autorităţi, institute şi centre în subordinea ministerelor. Peste 1200 de servicii deconcentrate. În ceea ce priveşte companiile de stat, două ministere, cel al Economiei şi Transporturile, au în subordine nu mai puţin de 80. Ceea ce înseamnă 160 de posturi de director general şi director general adjunct. La care se adaugă alte peste 1000 de funcţii publice de conducere, potrivit aceleaşi hotărâri de guvern, scrie amosnews.

Peste 3.000 de funcţii:

47 de secretari de stat

37 de secretari generali şi adjuncţi

650 de directori în ministere

120 de agenţii de stat, autorităţi, institute

1200 de servicii deconcentrate

80 de companii de stat (Ministerul Economiei, Ministerul Transporturilor)

1089 funcţii publice de conducere

Principiul e simplu: PSD şi PNL ar trebui să aibă paritate.

 

 

Ponta: Nu e bătut în cuie să avem ministere monocolore

 

 

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că se discută în acest moment pe tema ministerelor monocolore, el arătând că există secretari de stat care ar putea rămâne în funcţie, indiferent de partidul de care aparţin, fiind doriţi de către miniştri.

 

Întrebat dacă ministerele vor fi monocolore sau, dimpotrivă, vor exista secretari de stat şi de la PSD şi de la PNL, Ponta a răspuns: “Nu e bătut în cuie. Se discută în acest moment pentru că sunt secretari de stat pe care chiar miniştrii mi-au spus că vor să-i ţină, indiferent că sunt de la celălat partid”.

Ponta a subliniat că Guvernul nu va crea noi posturi, ci, dimpotrivă, va reduce numărul posturilor, relateaza Mediafax.

Premierul a spus că miercuri va emite Ordonanţa de reducere a Cabinetelor demnitarilor.

 

“Nu facem noi posturi. Nu facem niciun post în plus, dimpotrivă, mai desfiinţăm din ele. Miercuri cred că vin cu Ordonanţa prin care reduc Cabinetele demnitarilor”, a spus Ponta.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Moţiunea de cenzură: “Guvernul Dăncilă trebuie demis. Fără OUG-uri, fără parole de  acces fără cozi la vot!” va fi votată marţi

Deputatul PNL Gigel Ştirbu a citit textul moţiunii de cenzură în plenul reunit al Parlamentului. Doar 80 deparlamentari au fost prezenţi în sală. De la citirea moţiunii au lipsit inclusiv iniţiatorii. În textul moţiunii de cenzură se face referire la eşecul organizării alegerilor, situaţia din Valea Uzului, dar şi încercările repetate de emitere a ordonanţelor de urgenţă pe justiţie.