Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Indemnizatia de crestere a copilului ar putea reveni la forma initiala

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Guvernul va analiza o eventuala revenire la forma initiala a indemnizatiei de crestere a copilului odata cu discutiile privind recuperarea salariala pentru bugetari, decizii care depind de evolutia economiei, a declarat, miercuri, la Guvern, ministrul Muncii, Claudia Boghicevici.

“Revenirea la forma initiala a indemnizatiei pentru cresterea copilului sunt convinsa ca va fi discutata odata cu revenirea salariilor, pentru ca este o masura care a fost luata impreuna cu reducerea salariilor. Sunt convinsa ca indicatorii economici pe luna aprilie vor prezenta daca acest lucru este posibil sau nu. Analiza pe luna aprilie a indicatorilor macroeconomici va stabili clar daca acest lucru este posibil sa nu, iar daca acest lucru va fi posibil, cu siguranta va avea loc si revenirea salariilor, si reintregirea indemnizatiilor pentru cresterea copilului, in functie de ce economia reala poate sa sustina “, a spus Boghicevici, citata de Mediafax.

In 2010, odata cu taierea salariilor bugetarilor, cuantumul indemnizatiei de maternitate a fost redus cu 15%, diminuare aplicata la suma rezultata din calculul a 85% din media salariilor pe ultimele 12 luni, stabilindu-se totodata ca acesta sa nu depaseasca valoarea de 3.400 lei.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns