Image 1
Image 2

India a inaugurat cea mai mare centrala solara din lume

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Autoritaţile indiene au construit in statul Gujarat cea mai mare centrala solara cu celule fotovoltaice din lume. Imensa construcţie atinge dimensiunile parţii de sud a insulei Manhattan.
Dupa o serie de pregatiri prealabile, care au durat circa 14 luni, centrala a fost pusa in funcţiune si poate furniza 605 Megawaţi – o cantitate de energie suficienta pentru a alimenta un oras de marime medie – arata descopera.ro.

Centrala a fost pusa in funcţiune pe data de 19 aprilie, anul curent, iar planurile de extindere continua, astfel incat autoritaţile spera ca, in anul 2013, centrala sa furnizeze 1.000 Megawaţi. Centrala a fost construita pe o suprafaţa de peste 2.000 hectare, in apropierea satului Charanka, districtul Patan, din nordul statului Gujarat.

India intenţioneaza ca, pana in anul 2020, circa 15 % din totalul de energie necesara ţarii sa provina din surse nepoluante. Prin comparaţie, la ora actuala doar 6% din energia necesara Indiei provine din surse „verzi”.

Cu toate acestea, India este deja pe cale sa fie detronata de catre Tunisia. Acest stat nord-african intenţioneaza sa inaugureze in anul 2016 o centrala similara, care sa furnizeze energie in cantitate de 2.000 de Megawaţi.

Centrala din Charanka a costat circa 280 milioane USD si produce aceesi cantitate de energie precum o termocentrala care ar arde anual o cantitate de 900.000 tone de carbuni si gaze. Centrala solara din Gujarat salveaza astfel atmosfera de poluarea anuala cu circa 8 milioane tone de dioxid de carbon.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

CITEȘTE ȘI:

Catalin Botezatu are criterii dure dupa care isi alege modelele

Celebrul Cătălin Botezatu şi-a anunţat intenţia de a organiza un show de modă la Poesis

Aflat la Satu Mare cu prilejul evenimentului SommerFest, celebrul designer internaţional Cătălin Botezatu şi-a ales fotomodelele care să-i poarte creaţiile, într-un casting organizat la Restaurantul Poesis. Preţ de câteva ore, designerul a făcut o preselecţie riguroasă a tuturor manechinelor care să-i poarte creaţiile în show-ul incendiar pe care l-a prezentat în grădinile Castelului din Carei.