Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

SIGURANȚA ALIMENTARĂ

India Interzice Vata de Zahăr

Postare ( Sablon)
Ciornă automată
Postare ( Sablon)
Mai multe state indiene au decis să interzică vata de zahăr roz, urmând acțiuni de siguranță alimentară recente.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

În Tamil Nadu, un stat din sudul Indiei, autoritățile au interzis vânzarea vatei de zahăr după ce a fost descoperită prezența rodamină B, un colorant industrial periculos, care dădea acestui desert popular culoarea sa roz vibrant și care este considerat a fi cancerigen. Vata de zahăr, adesea asociată cu amintiri plăcute din copilărie și cunoscută pentru textura sa unică care se topește în gură, este vândută în mod tradițional la târguri, plaje și parcuri din India, într-o varietate de culori vii. Interdicția impusă se aplică tuturor formelor și culorilor vatei de zahăr, un pas major luat de autoritățile locale pentru protecția sănătății publice.

 

 

India Interzice Vata de Zahăr
India Interzice Vata de Zahăr

ț

Vata de zahăr roz se confruntă cu interdicții în mai multe state indiene, după descoperirea rodamină-B, un colorant considerat a fi cancerigen, în compoziția sa. Tamil Nadu a fost primul stat care a interzis acest desert popular săptămâna trecută, bazându-se pe rezultatele testelor de laborator, conform rapoartelor BBC. Alte state indiene iau în considerare măsuri similare, testând mostrele de vată de zahăr, iar autoritățile de siguranță alimentară din New Delhi se îndreaptă și ele către o interdicție.

 

 

 

Vata de zahăr, îndrăgită de copii și omniprezentă în parcurile de distracții și la târguri în India, este adesea colorată cu rodamină-B de către producătorii independenți, nu în fabrici oficiale, și apoi vândută pe străzile țării. Spre deosebire de Asia, unde rodamină-B este încă folosită în dulciuri și chiar în creveți, în SUA și Europa, utilizarea acestei substanțe este interzisă atât în alimente, cât și în produse cosmetice, datorită riscurilor sale pentru sănătate.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns