Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Îngheţată de pepene cu miere

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Ingrediente:

500 g de miez de pepene galben, 400 ml de frişcă lichidă, 150 g de mascarpone (caşcaval cremă), miere după gust, o linguriţă de cardamom (condiment exotic), 2-3 linguri de rom, sau câteva picături de esenţă de rom.

Mod de preparare:

Pepenele galben şi mascarpone se mixează până devine o pastă omogenă fină. La achiziţionare se alege un pepene cât mai aromat (se simte după miros) şi cât mai portocaliu, cât mai frumos colorat. Frişca se bate spumă, apoi cele două se amestecă, se adaugă cardamomul, mierea şi romul sau esenţa. Se mai bate 3-4 minute cu mixerul, sau se amestecă 30 minute cu aparatul pentru îngheţată. Dacă nu aveţi un astfel de aparat, amestecaţi cu mixerul, după ce este gata, timp de 3 ore se mai lasă la congelator. La servire se ornează cu spumă de frişcă, cu bucăţi de pepene galben sau alte fructe şi cu frunzuliţe de mentă.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Varză cu carne muntenească

REȚETE ROMÂNEȘTI

Varză cu carne muntenească

Varza acră cu carne de porc sau vită este o mâncare tradițională, gătită lent și finisată cu smântână pentru cremozitate. Perfectă pentru zilele reci, oferă o combinație reconfortantă de savoare și textură.

ANSP recomandă: Evitați excesul alimentar și asigurați siguranța alimentară de Paști

Evitați excesul alimentar și asigurați siguranța alimentară de Paști

ANSP recomandă evitarea excesului alimentar și respectarea practicilor de siguranță alimentară în timpul Sărbătorilor Pascale, oferind sfaturi pentru o tranziție sănătoasă de la dieta vegetariană la cea animalieră și subliniind importanța alegerii și preparării corecte a produselor tradiționale.