Image 1
Image 2

PARLAMENT

Inițiativă legislativă privind bursele

O inițiativă legislativă privind bursele studenților români de pretutindeni a fost depusă în Parlament.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Senatoarea USR Silvia Dinică a depus o inițiativă legislativă care permite cumularea bursei pentru studenții români de pretutindeni, cu bursa de excelență olimpică și cu bursa de performanță.

 

 

În prezent, studenții care studiază prin programele alocate românilor de pretutindeni pot primi bursă dacă aleg să studieze în România, dar nu au posibilitatea să o cumuleze cu bursa de excelență olimpică sau cu bursa de performanță, se arată într-un comunicat USR. Motivul, spune sursa citată, este simpla absență din lege a unei mențiuni exprese privind posibilitatea cumulării, în condițiile în care pentru alte tipuri de burse această posibilitate este prevăzută clar.

 

 

Senatoarea Silvia Dinică evidențiază faptul că mulți dintre beneficiarii acestei burse sunt tineri români din țări precum Republica Moldova, Ucraina și Serbia, unde nivelul câștigului mediu este mai mic decât în România.

“Mare parte dintre beneficiarii acestei burse sunt tineri români din Republica Moldova, Ucraina, Serbia și alte țări vecine nouă în care câștigul mediu este mai mic față de cel din România. Practic, statul ajută acești tineri să își permită studiile în România. Aceasta este teoria. Din păcate, în practică, autoritățile par că au uitat de bursa pentru românii de pretutindeni. Nu există în lege mențiuni care permit cumularea cu alte burse, ceea ce pedepsește chiar studenții cu rezultate bune. Proiectul vine să corecteze mai multe omiteri ale statului referitoare la acest tip de bursă”, afirmă senatoarea Silvia Dinică.

 

 

Inițiativa USR mai prevede că bursa pentru studenții români de pretutindeni se va acorda lunar, pe tot parcursul anului calendaristic. În acest moment, tinerii nu pot beneficia de aceste burse pe tot parcursul anului, așa cum beneficiază ceilalți studenți în cazul celorlalte tipuri de burse, tot din cauză că nu se menționează acest lucru expres în lege.

Sursa foto: Facebook Silvia Dinică

 

CITEȘTE ȘI:Ministrul Turcan le-a spus studenților liberali de ce calități au nevoie pentru o carieră politică

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

IFPLUS RĂZBOI ISRAEL - HAMAS

MAE: S-a decis deschiderea punctului de frontieră de la Rafah, dintre Fâșia Gaza și Egipt

 Ministerului Afacerilor Externe anunță deschiderea punctului de frontieră de la Rafah, dintre Fâșia Gaza și Republica Arabă Egipt. Au prioritate...

This content is for IZ Plus Lunar, IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si Tiparit si PDF Lunar, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ <35, IZ PLUS ANUAL, and IZ PLUS 3 LUNI members only.
Log In Join Now