Image 1
Image 2

SCHIMBĂRI ÎN EDUCAȚIE

Instrumente care ajută elevii să înțeleagă conceptele, nu doar să ia rezultate de-a gata

Dezvoltarea de conținut interactiv, prin care atragi atenția copiilor, instrumente care ajută oamenii să înțeleagă conceptele, nu doar să ia rezultate de-a gata sunt două dintre schimbările în educație...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

… care pot fi posibile cu ajutorul inteligenței artificiale, spun CSR Expert la BCR și una dintre inițiatoarele programului-pilot LifeLab și Radu Constantinescu, CEO Qualitance, companie tech românească, parte din grupul francez Alten, într-un interviu pentru Edupedu.ro.

 

„Pentru a folosi tehnologia AI corect este nevoie de instrumente, cum este Nextlab.tech, care să ajute studenții, copiii, profesorii să înțeleagă conceptele, nu doar exprimarea lor în diverse rezultate, spune Radu Constantinescu. Astfel, „putem face ca persoane dezavantajate social să fie la un nivel al înțelegerii similar cu persoane care își permit să cheltuiască mulți bani pentru educație”, a adaugat acesta.

 

„Profesorii pot dezvolta un conținut atractiv, dacă îl folosesc la clasă ca pe un asistent și cursul poate deveni mai interactiv, le atragi și atenția copiilor. Deja toate studiile arată că elevii, tinerii sunt foarte interesați de inteligența artificială, iar profesorii ar fi și ei interesați, numai că nu există un cadru care să-i ajute să capete competențe în acest domeniu și atunci au nevoie de sprijin”, spune Claudia Oprescu.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns