Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Recomandări pentru ameliorarea şi/sau vindecarea insuficienţei cardiace

Se va lua câte o linguriţă de miere, amestecată cu lapte sau brânză de vaci, de două-trei ori pe zi.

Se vor consuma câte 100 g de brânză de vaci pe zi.

Se va mesteca coajă de lămâie, care este bogată ăn uleiuri eterice.

Se va înghiţi câte un căţel mare de usturoi pe zi (se poate şi tăia mărunt şi mânca cu o bucăţică de pâine neagră).

Se toarnă apă peste boabe de ovăz (proporţia de 1:10) şi se lasă 24 de ore, după care se strecoară. Se bea câte 1/4 pahar de două-trei ori pe zi.

Peste 100 g de fulgi de ovăz se toarnă un litru de apă rece. Se lasă 4 ore, iar apoi se fierbe până ce amestecul se ăngroaşă.

Peste o linguriţă de flori de lăcrămioare se toarnă un pahar de apă clocotită. Se fierbe 10 minute, se lasă să se răcească, după care se strecoară. Se va lua câte o lingură, de trei ori pe zi.

Peste o lingură de rădăcină marunţită de valeriană se toarnă un pahar de apă rece. Se las 8-l2 ore, după care se strecoară. Se ia câte o lingură, de trei-patru ori pe zi.

Peste patru linguri de talpa gâştei (Leonorus cardiaca) se toarnă doua pahare de apă clocotită. Se fierbe la baie de abur timp de 15 minute, după care se lasă să se răcească şi se strecoară. Se mai fierbe până se ajunge la jumătate din cantitatea iniţială. Se ia câte 1/3 pahar, de două ori pe zi, cu o ora înainte de masă.

Se prepară o tinctură de talpa gâştei (proporţie 1:5). Se iau câte 30-50 de picături, de trei-patru ori pe zi.

Peste o linguriţă de frunze de mentă se toarnă un pahar de apă clocotită. Se lasă să infuzeze, după care se strecoară. Se bea pe stomacul gol, cu 1/2 oră înainte de masă.

Peste una-două linguriţe de cicoare (plantă mărunţită) se toarnă un pahar de apă clocotită. Se lasă să infuzeze 20 de minute, după care se strecoară. Se bea câte 1/2 pahar de două-trei ori pe zi, înainte de masă.

Peste două-trei linguri de sunătoare se toarnă două pahare de apă clocotită. Se lasă să infuzeze. Se bea câte 1/2 pahar, de trei-patru ori pe zi, înainte de masă.

Peste o lingură de fructe de păducel se toarnă un pahar de apă clocotită. Se lasă doua ore în termos. Se iau câte una-două linguri de trei-patru ori pe zi, înainte de masă.

Peste 10 g fructe de păducel se toarnă 100 ml votcă şi se lasă zece zile. Se iau câte zece picături în 1/2 pahar de apă, de trei ori pe zi, înainte de masă.

Se amestecă 15 g talpa gâştei (Leonorus cardiaca), 15 g siminoc (Helichrysum arenarium), 15 g de flori de păducel (Crataeus monogyva) şi 5 g flori de muşetel. Peste o lingură de amestec se toarnă un pahar de apă clocotită şi se lasă 8 ore. Se bea câte 1/2 pahar, de trei ori pe zi, la 1 oră după masă.

Se amestecă o lingură rădăcină de valeriană, două linguri fructe de anason, o lingură coada şoricelului şi o lingură frunze de roiniţă (Melissa officinalis). Peste o lingură de amestec se toarnă un pahar de apă clocotită. Se lasă 30 de minute, după care se strecoară. Se bea pe tot parcursul zilei.

Se amestecă cinci linguri coada şoricelului, patru linguri sunătoare şi o lingură flori de arnică (Arnica montană). Peste o lingură de amestec se toarnă un pahar de apă rece. Se lasă 3 ore, după care se fierbe 5 minute. Se bea pe parcursul unei zile.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns