Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

PROIECT EPARHIAL

Întâlnire de lucru la Protopopiatul Satu Mare pe tema traficului de persoane

Întâlnire de lucru la Protopopiatul Satu Mare pe tema traficului de persoane
Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului derulează, în mai multe protopiate, diferite acțiuni prin care preoții din cele două județe să intervină activ în procesul prevenirii traficului de persoane.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Este vorba despre cursuri și întâlniri de lucru, care se derulează în cadrul programului intitulat “Grupuri de lucru pentru participanții la cursurile de prevenire a traficului de persoane”.

 

 

Prima activitate de acest gen a avut loc la sediul Protopopiatului Ortodox Satu Mare, conform informării Biroului de presă al Eparhiei.

 

 

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Iustin, luni, 11 martie 2024, a avut loc, la sediul Protopopiatului Ortodox Satu Mare, întâlnirea de lucru din cadrul proiectului intitulat „Grupuri de lucru pentru participanții la cursurile de prevenire a traficului de persoane” în Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului“, după cum se arată în informarea transmisă de Episcopia Ortodoxă.

 

 

La eveniment au participat zeci de preoți din protopopiatele Satu Mare și Carei, părintele consilier patriarhal Ciprian Ioniță, Alexandra Mararu, din partea IOCC Romania, trainer și expert trafic de persoane, Claudia Predut împreună cu Arhim. Ioachim Tomoiagă, consilier eparhial, Pr. Ioan Socolan, protopopul Sătmarului, Pr. Andrei Pop, inspector eparhial, Arhid. Dumitru Botiș, director cu serviciile sociale ale eparhiei.

 

 

Tot în ziua de luni, 11 martie 2024, la Centrul Cultural Pastoral “Sfântul Iosif Mărturisitorul” din Sighetu Marmației, s-a desfășurat o întâlnire de lucru, pe aceeași temă.

 

 

Luni, 11 martie 2024, a avut loc, la Centrul Cultural Pastoral „Sfântul Iosif Mărturisitorul” din municipiul Sighetu Marmației, întâlnirea de lucru din cadrul proiectului intitulat „Grupuri de lucru pentru participanții la cursurile de prevenire a traficului de persoane” în Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului.

 

 

La eveniment au participat preoți din protopopiatele Sighet și Vișeu, părintele consilier patriarhal Ciprian Ioniță, Alexandra Mararu, din partea IOCC Romania, trainer și expert trafic de persoane, Claudia Predut împreună cu Arhim. Ioachim Tomoiagă, consilier eparhial, Pr. Vasile Aurel Pop, protopopul Sighetului, Pr. Andrei Pop, inspector eparhial, Pr. Dan Ioan Sidău, directorul Centrului Cultural, Arhid. Dumitru Botiș, director cu serviciile sociale ale eparhiei.”, a mai informat Episcopia.

 

 

Aceste întâlniri sunt binevenite și eficiente, de oarece o simplă informație poate schimba destine și proteja copiii vulnerabili, respectiv persoanele din categoriile vulnerabile să treacă prin evenimente tragice, precum traficul de ființe umane.

 

 

Astfel, la orele de cateheză, sau după sfintele liturghii, preoții pot disemina lesne toate informațiile aflate la întâlnirile de lucru, precum și la instruirile de care au avut parte zilele acestea, prin traineri calificați în domeniu.

 

Citește și:

Cateheză pentru viitoarele familii din Biserica Greco-catolică

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns