Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

SALARII ÎN EDUCAȚIE

Întâlnire între sindicate şi premier, pe tema salarizării

Reprezentanţii profesorilor au fost chemaţi la discuţii cu Marcel Ciolacu, luni, 16 octombrie 2023, la ora 13, potrivit agendei premierului. Conform surselor Edupedu.ro, tema discuţiei este salarizarea angajaţilor din Educaţie de la 1 ianuarie 2024.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pe 4 octombrie, întrebată dacă noua lege a salarizării va fi gata la 1 ianuarie 2024, ministrul Educaţiei, Ligia Deca, declara la Euronews că „eu cred că o promisiune odată făcută trebuie respectată sau, dacă există dificultăţi, trebuie demarate discuţiile pentru a vedea care ar fi un nou interval de timp”.

Ministrul Educaţiei a spus că ar trebui să fie găsite soluţii şi pe legislaţia actuală, în situaţia în care noua lege a salarizării nu e gata la 1 ianuarie 2024: „Eu cred că, chiar dacă noua lege a salarizării, să zicem, nu este gata până la 1 ianuarie, deşi eu cred în continuare că trebuie să avem un astfel de act normativ, trebuie să găsim o soluţie chiar şi pe actuala legislaţie pentru ca profesorii să primească ceea ce li s-a promis”, a declarat Ligia Deca.

Ligia Deca: Există un act normativ în vigoare, care spune că de la 1 ianuarie profesorii vor primi 50% din creşterea salarială pe noua grilă. Este şi un angajament politic al coaliţiei, iar eu voi face tot ceea ce ţine de mine pentru că acest angajament să se respecte. Au reînceput discuţiile cu privire la grila de salarizare, au existat discuţii tehnice între reprezentanţii profesorilor şi Ministerul Muncii şi acum se va trece la găsirea unei soluţii legale, pentru că, până la urmă, pentru a putea da această creştere, trebuie să existe o nouă grilă de salarizare pentru sectorul educaţiei.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns