Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

SANCȚIUNI SEVERE

Interdicții și amenzi usturoase pentru stăpânii de câini și pisici care își abandonează animalele

Interdicții și amenzi usturoase pentru stăpânii de câini și pisici care își abandonează animalele
Abandonul animalelor de companie este strict interzis
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Stăpânii de animale care își abandonează câinii sau pisicile vor fi sancționați cu amenzi masive, conform noii legislații. Sancțiunile pot ajunge la zeci de mii de lei, după cum a aflat recent un bărbat din Bihor.

 

Abandonul animalelor de companie este strict interzis. Un bărbat din Bihor a fost amendat cu 17.000 de lei după ce a abandonat șapte pui de câine în fața unei case din Paleu. Acesta a fost identificat rapid de poliție și sancționat atât pentru abandon, cât și pentru nesterilizarea mamei puilor.

 

Incidentul a avut loc la începutul lunii în localitatea Paleu, județul Bihor. După ce un localnic a găsit puii de câine și a sunat la 112, Poliția pentru Protecția Animalelor Bihor a intervenit și a preluat cazul. Cățelușii au fost plasați într-un adăpost specializat.

 

Poliția a identificat rapid mașina și persoana responsabilă de abandon. Bărbatul, în vârstă de 68 de ani, din aceeași localitate, avea în curte mama puilor abandonați, o femelă de rasă comună nesterilizată.

 

Bărbatul a primit o amendă de 17.000 de lei: 12.000 de lei pentru abandonul puilor și 5.000 de lei pentru nesterilizarea mamei acestora. Poliția a subliniat că abandonul animalelor se sancționează cu amenzi între 6.000 și 12.000 de lei, iar nesterilizarea câinilor de rasă comună este sancționată cu amenzi între 5.000 și 10.000 de lei.

 

Biroul pentru Protecția Animalelor reamintește că scopul său este prevenirea și combaterea infracțiunilor și contravențiilor legate de animale, gestionarea câinilor fără stăpân și protejarea animalelor aflate în pericol.

 

CITEȘTE ȘIPrevederi legale privind protecţia animalelor

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns