Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ioan Bob, noul director al Muzeului de Mineralogie a semnat contractul de management

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Acesta a fost “uns” in functie de presedintele CJ Mircea Man

[slideshow id=4653]

Ioan Bob a semnat contractul de manager al Muzeului de Mineralogie pe o perioada de trei ani. Acesta a fost singurul concurent care s-a inscris pentru acest post, trecand cu brio peste examen. La eveniment au fost prezenti atat Mircea Man, presedintele Consiliului Judetean Maramures, cat si alti oameni politici. A lipsit insa cel despre care s-a vorbit cel mai mult, Victor Gorduza, fostul director. Toti cei prezenti au fost de comun acord ca Muzeul de Mineralogie este o emblema a judetului nostru, fiind unul dintre cele mai importante obiective turistice, vizitat anual de mii de turisti.

Contractul de management a fost semnat pe o perioada de trei ani. Mircea Man a adus precizari referitoare la organizarea concursului in vederea ocuparii acestui post. “Ioan Bob a fost singurul candidat, iar comisia stabilita de Consiliul Judetean Maramures, din care au facut parte specialisti de prestigiu, presedinte fiind Anton Rohian, au fost incantati de prestatia candidatului. Suntem in situatia de a semna contractul de management si nu pot decat sa ii doresc succes. Vreau sa precizez ca intre mine si d-nul Victor Gorduza nu exista niciun fel de conflict si nu pot decat sa ii recunosc meritele pe care le are in promovarea acestui obiectiv”, a precizat Mircea Man. Anton Rohian a subliniat si el despre dorinta ca la conducerea Muzeului de Mineralogie sa se afle o persoana care sa nu lase stacheta jos. “Cred ca dupa domnul Gorduza, Ioan Bob va reusi sa aduca un plus de valoare acestei institutii”. Printre cei care au dorit sa felicite noua conducere a muzeului s-a numarat si Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Judetene “Petre Dulfu”, care nu a scapat prilejul de a “ridica mingea la fileu” si a cere ca procesul de restructurare sa inceapa chiar cu postul de director al Planetariului Baia Mare. “Avand in vedere ca acest post este ocupat tot de domnul Bob ar fi foarte bine daca Planetariul ar trece in subordinea Bibliotecii Judetene. Asa cum s-a intamplat si in alte judete. Cred ca presedintele Mircea Man poate fi fericit in ceea ce inseamna institutiile de cultura avand in vedere ca a semnat contracte de management cu oameni importanti si capabili. Desi in Suceava sunt manageri mult mai buni, putem spune ca Bucovina ne bate la acest capitol. Sa nu uitam ca brandul Maramures este cu mai mare vechime si prestigiu. Dar trebuie sa lucram. Am o speranta ca si acest muzeu care este varful judetului nostru, avand cea mai mare bogatie pe care o putem arata. Ceea ce a facut Gorduza impreuna cu colectivul de aici nu trebuie sa se uite”, este de parere Teodor Ardelean.

Planuri de viitor

Ioan Bob a multumit tuturor pentru increderea acordata si a subliniat ca va urma un proces de reorganizare. “Este o zi insemnata. Voi incerca sa conduc in urmatorii trei ani aceasta institutie. Este greu sa urmezi locul unei personalitati marcante cum este Victor Gorduza, cel care a pus prima floare de mina la temelia acestui muzeu, in 1966. De atunci si pana acum colectia cuprinde peste 17.000 de piese, multe din ele fiind deosebit de valoroase. Pana sa ajung aici am elaborat un proiect care a fost analizat si studiat de cei mai mari specialisti in acest domeniu din tara. Amintesc cateva puncte< realizarea unui departament de marketing, avand in vedere ca avem colectiv care sa faca acest lucru. Printre ei se numara un coleg care a fost director de imagine a Muzeului “Astra” din Sibiu. Imaginea acestui brand va fi reprezentata asa cum trebuie atat pe plan national, cat si in strainatate. Va trebui sa definitivam noua organigrama. Nu pot sa nu amintesc ca prin eforturile CJ Maramures avem noi spatii. Mai trebuie sa aducem doar mobilierul si in scurt timp si cladirea noua se va da in functiune”, a punctat Ioan Bob. Cei prezenti la eveniment au fost invitati sa ciocneasca cate o cupa cu sampanie  si apoi sa viziteze aripa noua a Muzeului de Mineralogie.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns