Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Iohannis cere PSD să aleagă între PNL și PC

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Klaus Iohannis: Este exclus ca PC să aibă un vicepremier
Klaus Iohannis: Este exclus ca PC să aibă un vicepremier

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, joi, că PNL nu acceptă să fie pus pe picior de egalitate cu PC, el afirmând: “PSD trebuie să aleagă între noi şi ei”. “Din punctul nostru de vedere, e limpede: nu vrem nimic de la alţii”.

“Este o ecuaţie simplă, clară, în care nu cerem nimic de la alţii”, a declarat Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă la Sibiu, referindu-se la stadiul negocierilor din USL.

El a mai spus este exclus ca PC să aibă un vicepremier.

“PSD trebuie să aleagă între noi şi ei. Nu acceptăm ca PNL şi PC să fie pe picior de egalitate”, a avertizat Iohannis, citat de Mediafax.

El a mai spus că, după ce s-a format USD, PSD a venit la negocieri cu “pretenţii care nu sunt chiar în regulă”.

“Nu am încercat cu nimic să intrăm în spaţiul PSD”, a afirmat Iohanis.

El a mai spus că pretenţiile liberalilor au fost strict legate de oameni din PNL şi, pentru a da semne că sunt de bună credinţă şi deschişi, la negocieri liberalii au acceptat chiar ca trei dintre miniştrii delegaţi ai PSD să devină miniştri plini, în condiţiile în care doar un ministru al PNL se afla în aceeaşi situaţie.

Iohannis a mai afirmat că nu a fost stabilită “nicio dată, niciun loc” pentru continuarea negocierilor, dar apreciază că este posibil ca acestea să fie reluate luni.

 

O guvernare USD ar fi “foarte chinuită”

 

Întrebat, într-o conferinţă de presă, cum comentează declaraţia lui Liviu Dragnea potrivit căreia noua alianţă electorală USD, formată din PSD, UNPR şi PC, poate asigura guvernarea, din punct de vedere aritmetic, fără PNL, Klaus Iohannis a spus: “Aritmetic se poate. Practic, greu la deal cu boii mici”.

El a mai spus că ar fi “o guvernare foarte chinuită”, iar întrebat dacă în acel caz ar fi necesară cooptarea UDMR la guvernare, Iohannis a afirmat că “în calculele lui Dragnea intră şi UDMR”.

“În ecuaţie, în calculele domnului Dragnea, intră şi UDMR, altfel nu iese calculul. La modul teoretic se pot crea tot felulde scenarii”, a adăugat prim-vicepreşedintele PNL.

Întrebat, de asemenea, dacă PNL ia în calcul ieşirea de la guvernare, Iohannis a negat, spunând că acest lucru nu a fost discutat nici la negocierile din USL şi nici în partid.
Potrivit lui Iohannis, o eventuală ieşire de la guvernare ar fi “un pas important care influenţează mersul lucrurilor”, însă aceasta “nu este o temă în partid”.
Klaus Iohannis a mai spus că în PNL există susţinători ai ideii de ieşire de la guvernare, la fel cum există susţinători ai rămânerii la guvernare.

 

Există o criză guvernamentală, recunoaște Iohannis

 

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, afirmă, întrebat despre apelul şefului statului la liderii USL, că îl poate “linişti” pe preşedintele Băsescu întrucât “starea de instabilitate nu există”, iar “ministerele, tehnic, funcţionează”, însă “s-a instaurat o criză guvernamentală”.

“Nu cred că s-a instaurat un climat de nesiguranţă. Cu certitudine s-a instaurat o criză guvernamentală care va fi rezolvată într-un fel sau altul. Nu mi se pare o problemă majoră pentru România în această fază, indiferent dacă USL va cădea la pace sau vor fi necesare alte negocieri. România nu este nici în instabilitate, nici democraţia nu este în pericol. Pot să-l liniştesc pe preşedinte”, a afirmat Iohannis.
Potrivit acestuia, “nu este adevărat” că prelungirea unor negocieri politice înseamnă că “e catastrofă, ţara intră în instabilitate şi alte lucruri la fel de grave şi groaznice”.

În plus, când a fost întrebat dacă liderul PNL, Crin Antonescu, a negociat cu demisia din fruntea Senatului pe masă, Iohannis a răspuns: “Nu au fost hârtii pe masă, doar nişte alune”.

El a precizat că nici ieşirea de la guvernare “nu a fost pe masă, lângă alune” şi a spus că speră ca nici la reluarea negocierilor ieşirea de la guvernare “să nu fie pusă pe masă”.

Klaus Iohannis a mai fost întrebat de ce se teme PSD de el.

“Nu cred că se teme PSD de mine, nu cred că se teme cineva de mine. Dacă merg în Guvern, eu merg acolo să lucrez, nu ca să încurc treburile. Eu nu sunt încurcătorul nimănui. Nu cred că eu sunt mărul discordiei din USL. Sunt nişte principii de alianţă care s-au mai discutat”, a răspuns Iohannis.

 

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

  1. Va-ti sapat singuri groapa. PARITATEA de la parlamentare , presedintii de C>J ,consilieri jud. ,PRIMARI ,cons. Locali si sefi de deconcentrate , PLUS MINISTERELE PE care leati vrut PSD a fost de acord cu toate ca votantii a fost de 2/1 pentru PSD , DAR sinteti de 2 ani tot nemultumiti, ANTONESCU a atacat guv. si pe PONTA mai rau ca basescu . DACA esirea de la guv. e un pas inportant de ce nu il faceti . ORICUM ,ANTONESCU NU va fi sustinut de ,usl, pc ,unpr, si altii. ce isi face omu cu mina lui e bun facut si sa nu se mai plinga ,SOMNOROSU.

Lasă un răspuns