Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

iPad-uri pentru urangutani

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ecranele tactile si smartphone-urile reprezinta deja o adevarata industrie, insa nu numai oamenii sunt interesaţi de aceste noi tehnologii.

Ingrijitorii din gradinile zoologice din SUA si Canada folosesc iPad-uri pentru a comunica cu urangutanii, prin intermediul tehnologiei “touch screen”, informeaza Mediafax.

Astfel, se poate observa cum urangutanii, care reprezinta cea mai inteligenta specie de maimuţe, reusesc sa-si comunice nevoile atingand ecranele iPad-urilor atunci cand doresc sa aleaga un anumit fruct pe care vor sa-l manance sau isi petrec timpul liber distrandu-se cu aplicaţiile pe care le ofera aceste instrumente.

In plus, in momentul in care urangutanii ating fructul dorit, iPad-ul anunţa vocal alegerea facuta, astfel ca maimuţa poate invaţa sa identifice fiecare fruct.

“Aceste animale sunt captive in corpurile lor, ele au inteligenţa necesara pentru a comunica, insa nu si echipamentul. Deci, asta le ofera o sansa de a ne spune ce vor, de a ne arata de ce sunt capabile”, a declarat Linda Jacobs, voluntar la o gradina zoologica.

Linda Jacobs precizeaza in continuare ca, la fel ca si in cazul oamenilor, cei mai interesaţi de acest gadget sunt exemplarele tinere, spre deosebire de urangutanii mai in varsta, care sunt mai indiferenţi.

La inceputul anului 2012, un grup de protejare a animalelor “Orangutan Outreach” a venit cu ideea de a le da urangutanilor din mai multe gradini zoologice din Toronto (Canada), Milwaukee, Houston, Atlanta si Florida cate un iPad, in cadrul unui program denumit “Apps for Apes”.

“Nu e doar o jucarie, exista si beneficii masurabile”, a declarat atunci Richard Zimmerman, fondatorul Orangutan Outreach.

In urma proiectului, s-a constatat ca urangutanii sunt interesaţi in a viziona inregistrari cu ei insisi, deseneaza, asculta muzica, iar unele femele erau interesate de filmari cu masculi.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns