Image 1
Image 2

FOTBAL

Istvan Kovacs îi cheamă pe tineri în arbitraj

În cadrul unei campanii inovatoare lansate de UEFA și FRF, numită "Devino arbitru!", arbitri internaționali români de elită împărtășesc din experiențele lor de pe terenul de joc și încurajează tinerii pasionați de fotbal să exploreze o carieră în acest domeniu fascinant.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Una dintre figurile reprezentative ale arbitrajului românesc, careianul Istvan Kovacs, un arbitru cu statut Elite, a oferit o perspectivă unică asupra profesiei de arbitru într-un interviu exclusiv pentru FRF.tv.

 

Cu pasiune și entuziasm, Kovacs a declarat: “Meseria de arbitru este cea mai frumoasă din lume!“. El a continuat să sublinieze motivele care fac această carieră atât de specială, afirmând că, prin arbitraj, ai șansa de a rămâne în fotbal, chiar dacă renunți la cariera de jucător. De asemenea, ai oportunitatea de a călători în mod constant, de a vizita cele mai prestigioase stadioane din lume și, desigur, de a beneficia de recompense financiare.

 

Kovacs a împărtășit și câteva dintre amintirile și influențele personale din cariera sa de arbitru. El a dezvăluit că unul dintre jucătorii care l-au impresionat cel mai mult pe terenul de joc este Cristiano Ronaldo, un nume de referință în fotbalul mondial. De asemenea, Kovacs a menționat că antrenorii din prima ligă cu comportament ireproșabil sunt esențiali pentru buna desfășurare a meciurilor.

 

Întrebat despre meciurile care i-au cerut cel mai mult din punct de vedere fizic, Kovacs a subliniat importanța pregătirii fizice și a concentrării în arbitraj. El a remarcat că meciurile tensionate și intense pot fi provocatoare din punct de vedere fizic, dar sunt parte integrantă a carierei de arbitru de top.

 

Kovacs a evidențiat și principalele calități ale unui arbitru de top, printre care se numără: o cunoaștere profundă a regulilor, o judecată clară și echilibrată, abilități de comunicare excelente și capacitatea de a menține calmul și controlul în situații dificile.

 

În încheiere, Istvan Kovacs a împărtășit una dintre cele mai frumoase experiențe din cariera sa, arbitrajul finalei Conference League, subliniindu-și dorința de a arbitra și alte finale în viitor.

Interviu VIDEO AICI.

Această campanie unică de recrutare a arbitrilor, susținută de UEFA și asociațiile naționale, urmărește să crească cunoștințele despre arbitraj și să sublinieze importanța acestei profesii în lumea fotbalului. Scopul principal este să inspire tinerii să urmeze o carieră în arbitraj, oferindu-le șansa de a face parte din acest univers fascinant. UEFA se angajează să sprijine asociațiile naționale în eforturile lor de recrutare, cu obiectivul de a înrola aproximativ 40.000 de arbitri noi în fiecare sezon.

 

Pentru mai multe informații despre această campanie și despre cursurile de arbitraj disponibile în România, puteți accesa pagina oficială a FRF sau site-ul UEFA dedicat programului de dezvoltare a arbitrajului. Detalii AICI.

Sursă: FRF.ro

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

FOTBAL, LIGA 3

Olimpiile Sătmarului joacă vineri în deplasare

Etapa a doua din Liga a 3-a la fotbal începe vineri şi se termină abia duminică. Motivul? SCM Zalău joacă joi în Cupa României astfel că a solicitat amânarea cu o zi a meciului cu Victoria Carei. Dar cele două Olimpii ale Sătmarului joacă vineri, în deplasare.