Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

DEZVOLTARE PERSONALĂ

Iubirea de sine, cheia relațiilor reușite

Iubirea de sine este vitală în crearea unei relații de iubire echilibrată și armonioasă. În fapt, iubirea de sine se reflectă în toate relațiile interumane, pentru că acesta reflectă acceptarea propriei persoane.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

… În mod subtil, toți cei din jurul nostru sunt capabili să simtă în ce măsură ne acceptăm, ne iubim, ne respectăm și, drept urmare, ne vor trata întocmai cum noi ne tratăm.

 

De aceea, este important să conștientizăm faptul că propria fericire nu pornește de la persoanele din exterior, ci tocmai din interiorul fiecăruia. Este foarte ușor să ne plângem de faptul că ceilalți nu ne iubesc, nu ne respectă, nu ne apreciază, dar oare noi facem, cu adevărat toate aceste lucruri?

Când o persoană sesizează că nu primește destulă apreciere, iubire, considerație și iubire în relația cu partenereul, problema trebuie căutată, mai întâi, la interior. Este o mare greșeală să așteptăm ca celălalt să ne respecte, dacă nu-i impuse niște limite sănătoase, iar majoritatea femeilor din România nu le au, pentru că au avut un model relational disfuncțional. Adică relația care ar fi trebuit să constituie un exemplu, cea dintre mama și tata, a fost presărată cu comportamente greșite din partea ambilor parteneri de cuplu. Astfel, majoritatea reprezentantelor sexului frumos din România ajung să se critice excesiv, nu se tratează cu blândețe atunci când greșesc, nu pot să se automotiveze, nu au încredere în forțele proprii sau pur și simplu nu iubesc felul în care arată corpul cu care le-a înzestrat Dumnezeu. Toate aceste concepții se răsfrâng în mod crucial asupra calității vieții, ducând la deamăgiri, eșecuri în plan professional și personal, într-un cuvânt, la nefericire, sau chiar la despresie. Toate acestea derivă, de cele mai multe ori, dintr-o insuficientă iubire de sine, care nu a fost cultivată în copilărie de părinți. Este însă necesar să scăpăm de programele toxice care ne guvernează viața, dacă vrem rezultate pozitive în toate aspectele vieții. Dacă avem puterea să acceptăm propria persoană, cu toate neajunsurile, să iubim toate părție mai puțin bune, dar și pe cele pozitive, vom reuși să cream o stare de spirit bună, iar acest lucru îi va atrage pe cei din jur. Inclusiv starea de sănătate poate fi decisiv influențată de gândirea pozitivă.

Este cât se poate de simplu să atragem lucrurile și oamenii pe care ni-i dorim în viața noastră, prin atitudinea potrivită. Desigur că pentru unele persoane poate fi greu de acceptat că neacceparea de sine poate să atragă și neacceptarea celorlalți, însă dacă stăm puțin să ne gândim, oare nu tocmai încrederea aceea debordantă ne facem să întoarcem privirile după reprezentanții sexului opus?

Proiectarea negativului asupra propriei persoane nu va face decât să atragă situații nedorite și dureroase în realitatea oricrărei persoane care vede doar partea goală a paharului. Așadar, cei care vor o schimbare, sunt nevoiți să se antreneze spre a-și număra binecuvântările, spre a se bucura de propria persoană și a fi mai înrezător în forțele proprii.

 

Cum se accesează iubirea de sine?

 

Dacă un om dorește să ajungă la un nivel de iubire de sine echilibrat, este necesar, mai întâi să fie sincer cu sine. De asemenea, trebuie să identifice acele afirmații sau gânduri care îi doboară încrederea în sine, și să le înlocuiască astfel încât să ajungă să își iubeacă propria persoană tot mai mult. Pentru a fi posibilă conversia de la omul cu stimă și iubire de sine scăzute, la o stimă sănătoasă și iubire de sine echilibrată, este nevoie de timp și implicare. Cei care nu doresc să investească energie și să se dedice acestui țel, vor rămâne, din păcate

 

Cum arată iubirea de sine?

 

Unii psihologi spun că iubirea de sine începe cu ascultarea propriului corp, cu răbdarea pe care o avem față de propria persoană, aprecierea, eliminarea etichetelor negative, iertarea, dar și acceptarea propriului corp. De asemenea, este important să facem din propria persoană o prioritate, renunțând la spiritul de sacrificiu în favoarea celorlalți. Desigur, acest lucru nu presupune să cădem în cealaltă extremă și să devenim egoiști cu cei din jur, ci să creăm un echilibru sănătos pentru ambele părți.

Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


DRAGĂ FEMEIE...

Înșelatul în cuplu începe de la TINE!

Chiar dacă pare greu de crezut, atunci când ai un partener care a cam "călcat" pe arătură, află că, din păcate, înșelatul a început cu mult timp înainte de a se întâmpla efectiv. 

This content is for IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ PLUS 3 LUNI, IZ PLUS ANUAL, IZ Plus Lunar, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ <35, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, and IZ+ si Tiparit si PDF Lunar members only.
Log In Join Now

PSIHOTERAPIE

Când un partener vrea sex mai mult decât celălalt

Cu unii parteneri suntem clasici în pat, cu alții ne dezlănțuim ca-n filmele pentru adulți. Uneori, vrem sex mai des (sau mai rar) decât celălalt și avem senzația că atracția și pasiunea nu au o dată de expirare. Iată ce rol are sexul în cuplu și de ce este normal ca, ocazional, să scârțâie… Explicații și soluții despre ritmurile sexuale diferite în cuplu.