Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Joi si vineri la Satu Mare se desfasoara manifestari omagiale Dsida Jeno

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    Joi, 17 mai, la Sala de lectura “Gheorghe Bulgar” din cadrul Bibliotecii Judetene Satu Mare, a fost vernisata o expozitie omagiala intitulat: ” Sa ne amintim de Dsida Jeno” (Dsida Jenore emlekezunk).

Acest eveniment expozitional a fost organizat in semn de respect fata de poetul care in urma cu 105 ani, adica pe 17 mai 1907, s-a nascut in Satu Mare.

Dsida Jeno este un poet si traducator maghiar, nascut la Satu Mare si mort la Cluj-Napoca in anul 1938. Cu toate ca a tradus in limba maghiara poeme din Mihai Eminescu si Tudor Arghezi, cot la cot cu alti celebri clasici ai poeziei europene, Schiller, Goethe sau Baudelaire, meritele sale in materie de literatura palesc in ochii clujenilor(…)

Mai multe cititi in editia tiparita disponibila la chioscurile de ziare sau in editia electronica (abonament pdf).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

BIOGRAFIE

O pagină din filosofia de viaţă a dr. Vasile Lucaciu

Vasile Lucaciu (21 ianuarie 1852 – 29 noiembrie 1922) şi-a câştigat un loc bine determinat în istoriografia românească încă din timpul vieţii. Spre deosebire de alţi români transilvăneni, personaje importante în viaţa politică de la sfârşitul secolului XIX şi începutul secolului XX, apoi în pregătirea Unirii din 1918, Vasile Lucaciu nu a intrat niciodată într-un con de umbră, nu a rămas un personaj necunoscut sau dat uitării.