Image 1
Image 2
Acasa

Judecătorii au decis încarcerarea imediat a primarul fugar Cherecheș în Penitenciarul din Gablingen

Cătălin Cherecheș, primarul fugar din Baia Mare, a fost arestat astăzi în Germania. Bărbatul a fost prezentat, astăzi după amiază, în fața judecătorilor care au luat această decizie.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Primarul din Baia Mare, condamnat pentru luare de mită, care a fugit din România, Cătălin Cherecheș a fost prezentat, astăzi în jurul orelor 15.00, în fața judecătorului, care a decis încarcerarea imediată a acestuia.

 

Imediat după decizie, Cherecheş a fost transportat și încarcerat în penitenciarul din Augsburg-Gablingen, situat la adresa Am Fliegerhorst 1, 86456, Gablingen Germania.

 

Poliția Bavaria a insistat să fie organizată o conferință de presă comună a Poliției și a Parchetului pentru a transmite mai multe detalii despre acest caz, însă Unitatea de Parchet Augsburg a refuzat acest aspect, preferând să răspundă punctual întrebărilor jurnaliștilor, cel puțin celor români.

 

 

Filmul arestării lui Cătălin Cherecheş în Germania

“Persoana urmărită a fost arestată de forțele de poliție din Augsburg pe 28 noiembrie 2023, în jurul orei 18:30, la solicitarea Parchetului General din München. Pe 27 noiembrie 2023, Procuratura Generală din München a aflat că persoana urmărită s-ar fi aflat în regiunea München. Procuratura Generală din München a dispus, prin urmare, măsuri de supraveghere și monitorizare a telecomunicațiilor, în urma cărora pe 28 noiembrie 2023 a fost stabilită locația persoanei respective și a fost posibilă arestarea sa”, a declarat Biroul Procurorului General din Munchen.

 

Arestarea s-a făcut în baza unui mandat european emis de Judecătoria Cluj pe 24 noiembrie 2023. Din câte știm, bărbatul urmărit s-a opus arestării, astfel că polițiștii au fost nevoiți să folosească forța fizică. Bărbatul urmărit a fost rănit ușor. Leziunile ușoare au fost tratate de un medic în regim ambulatoriu. O singură fotografie a bărbatului urmărit a fost făcută în scop de identificare”, a precizat Biroul Procurorului General din Munchen.

 

“Tribunalul Augsburg a dispus astăzi arestarea sa preventină. Ulterior, Parchetul General din München va pronunța o decizie privind extrădarea sa la Tribunalul Regional Superior din München. Această decizie este de așteptat să fie luată în termen de două săptămâni. Durata procedurii de extrădare nu poate fi încă estimată”, adaugă Biroul Procurorului General din Munchen.

 

 

CITEȘTE ȘI:

 

 

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with