Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

BANI PUBLICI

Kelemen Hunor critică cheltuielile lui Klaus Iohannis

Kelemen Hunor critică cheltuielile lui Klaus Iohannis
Marți seară, Administrația Prezidențială a publicat datele privind costurile zborurilor speciale efectuate între 2015 și 2025
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

 

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri că sumele cheltuite de Administrația Prezidențială pentru zborurile externe ale fostului președinte Klaus Iohannis sunt exagerate, iar beneficiile pentru România sunt aproape inexistente.

 

 

Întrebat la Parlament despre cheltuielile Administrației Prezidențiale, după ce acestea au fost desecretizate, Kelemen Hunor a afirmat că sunt „exagerat de mari și foarte mari”. „Mă bucur că președintele Bolojan a desecretizat aceste cheltuieli, pentru că transparența este necesară atunci când vorbim de bani publici. A fost o risipă foarte mare. Dacă ne uităm la rezultate și la beneficii pentru România, din punct de vedere politic, putem spune că acestea sunt aproape inexistente, mai ales în al doilea mandat, spre final”, a declarat liderul UDMR, citat de Agerpres.

 

 

Kelemen Hunor a subliniat că România ar fi trebuit să dețină un avion oficial pentru deplasările de protocol ale înalților demnitari, în loc să închirieze aeronave la costuri ridicate. „Pe termen lung, se dovedește că închirierea avioanelor nu este o soluție sustenabilă. România ar fi trebuit să aibă deja un avion înregistrat la Forțele Aeriene, la fel ca toate celelalte state, indiferent de nivelul lor de prosperitate. Un astfel de avion ar fi folosit pentru deplasările președintelui și premierului în misiuni oficiale, evitând cheltuielile uriașe asociate închirierii”, a explicat liderul UDMR.

 

 

Marți seară, Administrația Prezidențială a publicat datele privind costurile zborurilor speciale efectuate între 2015 și 2025. În cei 10 ani de mandat, Klaus Iohannis a efectuat 193 de zboruri externe, cu un cost total de peste 113 milioane de lei (aproximativ 23 milioane de euro).

 

 

Cele mai costisitoare perioade au fost:

 

2023 – 26 de zboruri, cu un cost de 36,4 milioane de lei (7,3 milioane de euro)

 

2024 – 22 de zboruri, totalizând 20,9 milioane de lei (4,2 milioane de euro)

 

2022 – 20 de zboruri, cu cheltuieli de 13,7 milioane de lei (2,7 milioane de euro)

 

 

În 2025, singura deplasare externă a fost efectuată la un cost de 600.000 de lei (120.500 de euro).

 

 

Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*