Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Korodi Attila va fi noul ministru al Mediului

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
attila korodi
attila korodi

Deputatul UDMR Korodi Attila a fost propus de Uniune pentru a prelua functia de ministru al Mediului. Nominalizarea vine dupa ce Laszlo Borbely si-a dat demisia din functia de ministru al Mediului saptamana trecuta ca urmare a cererii DNA de ridicare a imunitatii sale.

Presedintele Traian Basescu a semnat numirea lui Korodi Attila in functia de ministru, ceremonia de depunere a juramantului fiind programata pentru marti, la ora 19.30, la Palatul Cotroceni.

Korodi Attila a mai fost ministru al Mediului in cabinetul Tariceanu.

Korodi Attila are 35 de ani. Dupa alegerile parlamentare din noiembrie 2004, Korodi a fost desemnat de catre UDMR pentru postul de secretar de stat la Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor, ocupandu-se de coordonarea Departamentului de Integrare Europeana. in aprilie 2007, Attila Korodi a fost numit ministru al Mediului, post ocupat timp de un an, relateaza Antena 3.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a demisionat in 5 aprilie din functie, interimatul urmand sa fie asigurat de premierul Mihai-Razvan Ungureanu.

Demisia ministrului vine in contextul in care, miercuri, procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, i-a solicitat ministrului Justitiei, la cererea procurorilor anticoruptie, declansarea procedurilor pentru obtinerea avizului din partea Camerei Deputatilor, necesar declansarii urmaririi penale fata de Laszlo Borbely, deputat UDMR, pentru doua infractiuni de trafic de influenta si fals in declaratiile de avere.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns