Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Krakko Viorica reclama la Prefectura ca institutiile statului nu o ajuta sa-si rezolve problema cu vecinul apicultor

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Alaturi de prefect au luat parte la audiente consilierii Aurel Peres si Eugen Chioran.
Alaturi de prefect au luat parte la audiente consilierii Aurel Peres si Eugen Chioran.

Aceasta a fost nevoita sa isi paraseasca locuinta din Corod din cauza celor 50 de stupi de albine din vecini

Dupa doua saptamani in care nu au fost satmareni inscrisi pe liste in audiente la Institutia Prefectului, saptamana aceasta s-au inscris 12 persoane. Pentru prima data de cand a fost numit in functie, prefectul Cristian Sasu a raspuns solicitarilor venite din partea satmarenilor din diferite localitati ale judetului.
Alaturi de prefect au luat parte la audiente consilierii Aurel Peres si Eugen Chioran.

 

Krakko Viorica din Satu Mare s-a prezentat pentru a doua oara in ultimele luni la Prefectura cu o problema care pare sa nu aiba rezolvare. Impreuna cu sotul sau, Krakko Viorica si-a cumparat in 1997 o casa in Corod. Acolo si-a amenajat o ferma, crescand 40 de porci. Necazul sau este faptul ca vecinul e apicultor si are in curte 50 de stupi. Din 1997 incoace s-a adresat in repetate randuri atat primariei, cat si Garzii de Mediu, respectiv Directiei de Sanatate Publica.

“Nimeni nu face nimic. Pentru ca nu putem sa facem nimic in curte si-n gradina din cauza albinelor, am fost nevoiti sa ne mutam la Satu Mare. Acum am fost zilele trecute si am arat, am vrea sa lucram pamantul, dar a trebuit sa stam in casa. Sotul meu este alergic la intepaturile de albine si a ajuns de cateva ori la spital din aceasta cauza.

Vecinul umbla prin curte in costum de apicultor, noi in ce costum sa ne facem treaba pe proprietatea noastra? Am auzit ca-n state europene stupii de albine se tin la 300 de metri de sat, la noi legea spune 5 metri intre stup si proprietatea mea? Si-a pus vecinul nailon pe gard si nu s-a rezolvat nimic. Un cal mi l-au ucis albinele si vecinul l-a platit. Dar ne pot ucide si pe noi”.

 

Puteti citi continuarea in editia tiparita disponibila la chioscurile de ziare sau in editia electronica (abonament pdf).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns