Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Satu Mare: s-a tras la sorti ordinea partidelor pe buletinele de vot

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
tragerea la sorti a ordinii partidelor la BEJ nr. 32 Satu Mare
tragerea la sorti a ordinii partidelor la BEJ nr. 32 Satu Mare

In total, la Consiliul Judetean, primarii si consilii locale s-au depus 5.607 candidaturi

 

Azi, de la ora 10, la sediul Biroului Electoral Judetean (BEJ) nr. 32 Satu Mare a avut loc, conform calendarului pregatirii alegerilor locale din 10 iunie, tragerea la sorti a ordinii partidelor si independentilor pe buletinele de vot.

 

Presedintele BEJ, Cristian Moraru, impreuna cu loctiitorul sau, Grigore Surd, au pregatit biletelele pe care le-au prezentat apoi, pe rand celorlalti membri ai BEJ prezenti in sala, dupa care le-au introdus intr-un bol. Apoi, presedintele BEJ a extras cate un bilet si, la fel, l-a aratat tuturor celor prezenti.

PDL este pe primul loc pe toate buletinele de vot

 

Ordinea in care se vor tipari partidele parlamentare pe buletinele de vot in toate cele 65 de circumscriptii electorale din judet, incepand cu cele pentru presedintia Consiliului Judetean (CJ) si terminand cu cele pentru consiliile locale este urmatoarea: 1. PDL; 2. PNL; 3. PSD; 4. UDMR; 5. UNPR; 6. USL.

In circumscriptiile electorale in care cele doua partide mari ce formeaza USL (PSD si PNL) au candidati proprii ce intra in cursa sub sigla partidului, aceasta ordine se pastreaza.

In circumscriptiile in care USL se prezinta cu un singur candidat, pe buletinul de vot USL va fi tiparit pe locul 2 (in locul PNL).

In faza a doua, acelasi presedinte al BEJ a procedat la fel cu biletele continand partidele neparlamentare, dupa care a efectuat tragerea la sorti.

Ordinea partidelor neparlamentare care vor fi tiparite pe buletinele de vot dupa cele 6 partide parlamentare, la fel, valabila pentru toate cele 65 de circumscriptii electorale din judet este urmatoarea: 7. PRM; 8 Ro AS Ital (Asociatia Itallienilor); 9. PER; 10. PP DD; 11. PPMT (Partidul Popular Mghiar din Transilvania); 12. UDSCR (Uniunea Democrata a Slovacilor si Cehilor din Romania); 13. PCM (Partidul Civic Maghiari); 14. PNDC (Partidul National Democrat Crestin); 15. PNTCD; 16. PP LC.

In circumscriptiile in care au depus liste de candidati numai unul sau doua trei partide neparlamentare, ordinea se pastreaza, desigur fara ca cele care nu au depus sa figureze pe buletinele de vot.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns