Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

La Colegiul Naţional Ioan Slavici a fost lansat proiectul “Zâmbeşte, nu eşti singur”

După cuvintele de deschidere a urmat un scurt moment artistic care a început în nuanțe de violet și în pași de vals făcuți de elevii Școlii Gimnaziale Drăgușeni
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
După cuvintele de deschidere a urmat un scurt moment artistic care a început în nuanţe de violet şi în paşi de vals făcuţi de elevii Şcolii Gimnaziale Drăguşeni
După cuvintele de deschidere a urmat un scurt moment artistic care a început în nuanţe de violet şi în paşi de vals făcuţi de elevii Şcolii Gimnaziale Drăguşeni

Cu această ocazie, Sorin Georgian Ionescu şi-a lansat cartea “(diz)Abilitatea în experienţe”

Marţi, 28 mai 2013, în sala festivă a Colegiului Naţional “Ioan Slavici” Satu Mare a avut loc lansarea proiectului “Zâmbeşte, nu eşti singur”, un proiect umanitar care a demarat cu lansarea cărţii lui Sorin Georgian Ionescu “(diz)Abilitatea în experienţe”.

Sorin Ionescu este un fost elev al colegiului sătmărean, stabilit în Cluj Napoca, un tânăr în vârstă de 26 de ani care suferă de distonie, boală rară pentru care nu s-a găsit încă tratament de vindecare.

La lansarea proiectului au participat alături de profesoara Lăcrămioara Dinga, coordonator, reprezentanţii unităţii de învăţământ, profesorii Ioan Cuceu – directorul Colegiului Ioan Slavici şi Simona Păcurar – director adjunct. Fiind un proiect umanitar în care s-au implicat elevi din tot liceul, a fost primit cu braţele deschise de tinerii care au ajuns la concluzia că este “fantastic” să ştii că atunci când ai vreun necaz cineva de lângă tine îţi sare în ajutor. Directorul Ioan Cuceu i-a felicitat pe elevi, punctând că este o bucurie atunci când foştii elevi se întorc cu drag în şcoala în care au învăţat. Directoarea Simona Păcurar a mărturisit la rândul său că este de apreciat faptul că pe lângă activităţile şcolare încununate cu rezultate bune, elevii colegiului reuşesc să se implice în alt gen de acţiuni de pe urma cărora auu foarte multe de învăţat. A felicitat-o la rândul său pe profesoara Lăcrămioara Dinga pentru faptul că a reuşit să mobilizeze elevii pentru un proiect atât de frumos.

Sorin Ionescu a prezentat apoi cum a luat naştere cartea scrisă de el, motivele pentru care se află la Satu Mare< “Dizabilitatea şi persoanele cu dizabilităţi sunt privite puţin altfel. Ochiul nostru se opreşte pentru prima oară la aparenţe. Am trecut în cartea scrisă de mine o parte din experienţele mele de persoană cu dizabilităţi şi vreau să facem un pas dincolo de linia care se trasează între noi, să înţelegem ce înseamnă dizabilitatea în fond şi în fapt. Sunt persoane în scaun cu rotile care practică un sport, care nu aud, dar dansează”. Fondurile care se strâng din vânzarea cărţii îl vor ajuta pe Sorin să meargă la o clinică specializată pentru a afla care este diagnosticul bolii de care suferă, ştiind până acum că ar fi bolnav de distonie, dar fără certitudine.

După cuvintele de deschidere a urmat un scurt moment artistic care a început în nuanţe de violet şi în paşi de vals făcuţi de elevii Şcolii Gimnaziale Drăguşeni. Au evoluat zeci de minute la rând Perfect Style – street dance – instructor Ionuţ Robertino, eleve Roxana Morar şi Diana Trip din clasa a IX-a, solistele Marca Anette, Laura Chira si Denisa Caizer – clasa a IX-a E, Corina Achim – clasa a X-a H, Lorena Copil şi Carmina Pop – clasa a XII-a D. Elevele Alexandra şi Vajda Tekla au dansat salsa, iar Adrian Ciorba din clasa a IX-a D a cântat la chitară. Trupa de dans Illusion Dance Crow din clasa a IX-a D a oferit un moment apreciat de public, iar câteva membre ale trupei Inedit au încheiat spectacolul cântând.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns