Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

La Ocna Sugatag, fermierii au fost informati despre masura de agro-mediu

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Au avut loc traininguri, sesiuni practice si dezbateri

[singlepic id=7282 w=320 h=240 float=]

Cu sprijinul Directiei Agricole pentru Dezvoltare Rurala (DADR) Maramures si al Asociatiei Producatorilor  de Produse Traditionale si Ecologice din Maramures, WWF (World Wide Fund for Nature) Programul Dunare-Carpati, la Ocna Sugatag s-a desfasurat un training adresat fermierilor pe tema masurii de agro-mediu.

Initiativa face parte dintr-un proiect amplu, implementat de WWF in zona Maramures si sustinut prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European(SEE). La intrunire au participat 20 de fermieri din zona, interesati sa implementeze masurile de agro-mediu si sa contribuie la conservarea peisajelor rurale. Acestia au avut ocazia sa primeasca informatii utile de la reprezentantii Directiei Agricole pentru Dezvoltare Rurala Maramures, ai Agentiei de Plati si Interventii pentru Agricultura, dar si de la consilierul ministrului Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe probleme de dezvoltare rurala, plati directe si mediu. Pe agenda trainingului s-au aflat prezentarea detaliata a pachetului de agro-mediu, dar si sesiuni practice si chiar dezbateri pe tema masurilor din Programul National  de Dezvoltare Rurala, in special pe Masura 141, “Sprijinirea fermelor de semi-subzistenta”, care este in curs de derulare. Obiectivul trainingului a fost acordarea de sprijin micilor fermieri, in vederea implementarii si respectarii criteriilor de management, conform masurilor de agro-mediu.

Program international finantat de europeni

Instruirea fermierilor constituie o componenta a proiectului “Produsele din zonele agricole cu valoare naturala ridicata – liant intre oameni si natura”, initiat in noiembrie 2009 de WWF, in parteneriat cu Asociatia Producatorilor de Produse Traditionale si Ecologice din Maramures. Este un program finantat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein si Norvegiei, prin Mecanismul Financiar al SEE.

Infiintata in anul 1961, WWF este cea mai importanta organizatie internationala care deruleaza proiecte pentru conservarea naturii in peste 100 de tari. Misiunea WWF la nivel global este sa opreasca degradarea mediului inconjurator si sa construiasca un viitor in care oamenii traiesc in armonie cu natura, prin< conservarea diversitatii biologice la nivel mondial> utilizarea rationala a resurselor naturale regenerabile si reducerea poluarii si a consumului irational.

Dupa cum ne-a informat Dorina Vlad, director coordonator adjunct la DADR Maramures, WWF Programul Dunare-Carpati Romania urmareste conservarea naturii si a proceselor ecologice in Romania si in regiunea Dunare-Carpati, initiind, deruland si sprijinind proiecte pentru pastrarea diversitatii biologice, a speciilor salbatice si ecosistemelor naturale.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns