Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

La ora actuala, un copil din zece se naste prematur

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

15 milioane de copii se nasc prematur in fiecare an, iar un milion dintre ei mor la puţin timp dupa nastere, arata cercetari efectuate de organizaţia Salvaţi Copiii. Pentru prima data rata nasterilor premature a fost estimata pentru fiecare continent si ţara, cele mai sumbre cifre venind din Africa.

In Marea Britanie, circa 8% dintre copiii care se nasc anual sosesc pe lume inainte de termenul normal al sarcinii, ceea ce inseamna un numar de 60.000 de copii.

Conform datelor medicale , un copil nascut prematur este acela care vine pe lume inainte de scurgerea a 37 saptamani de la conceperea sa. Un copil nascut la termenul normal vine pe lume, in general, la 40 saptamani de la concepere.

Un numar de 44 de organizaţii au contribuit la intocmirea raportului Born Too Soon, un raport amplu care estimeaza rata nasterilor premature in 184 ţari.
Noua din cele unsprezece ţari in care peste 15 % din copii se nasc prematur sunt situate in Africa sub-sahariana.

“Este frapant sa observi ca rata nasterilor premature reprezinta o problema in toate ţarile lumii, dar are cauze diferite. Daca in ţarile sarace este afectata de factori precum infecţiile, malaria, HIV si subnutriţia, in cele dezvoltate cauzele sunt reprezentate de sarcini la varste inaintate ale mamelor, de diabet, obezitate si nasteri multiple.”, declara dr. Lale Say din partea OMS, citata de descopera.ro.

Experţii din cadrul ONU susţin ca unele masuri simple si puţin costisitoare precum utilizarea de creme antiseptice pentru prevenirea infecţiilor ombilicale, antibiotice, injecţii cu steroizi administrate mamelor pentru a ajuta la dezvoltarea plamanilor fatului, pot salva vieţile a milioane de copii nascuţi prematur.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns