

Acciza pentru producţia de vin de până la 1.000 hectolitri este zero
Având în vedere numeroasele întrebări primite de la cetăţeni, prefectul Eugeniu Avram a iniţiat, miercuri, 16 ianuarie, o întâlnire cu reprezentanţi ai Direcţiei Judeţene de Accize şi Operaţiuni Vamale(DJAOV) – Ioan Sabou, Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală – dr. ing. Ioan Cioltean şi ing. Ioan Rus, a Centrului de Consultanţă Agricolă – Fodor Istvan, Asociaţiei Producătorilor de Produse Tradiţionale – ing. Ioan Pop.
Scopul întâlnirii a fost unul de informare şi de a propune elaborarea unui plan de acţiune în vederea clarificării obligaţilor legale ce revin producătorilor de vinuri nobile din judeţ, în baza Ordonanţei de Urgenţă nr. 15/2012.
În urma discuţiilor a reieşit că în conformitate cu Legea viei şi vinului, doar producătorii de vinuri nobile intră sub incidenţa actului normativ. Doar aceşti producători au obligaţia de a se înregistra la DJAOV. Până în prezent sunt depuse declaraţii de la 30 de producători individuali şi de la 6 societăţi comerciale din judeţ.
Un aspect pe care toţi cei care intră sub incidenţa OG 15/1012, gospodării individuale sau societăţi comerciale, trebuie să îl reţină este faptul că au obligaţia de a se înregistra, însă acciza pentru producţia de vin de până la 1.000 hectolitri este zero.
Prefectul Eugeniu Avram a cerut reprezentanţilor instituţiilor care au participat la întâlnire organizarea în judeţ, acasă la producători, a unor sesiuni de informare a tuturor persoanelor interesate, în cadrul cărora să se poată oferi răspunsuri la neclarităţile oamenilor.
Datele şi locul de desfăşurare a acestor sesiuni de informare vor fi anunţate prin intermediul primăriilor din zonele în care sunt producători de vinuri din soiurile de vie nobilă.
Fii primul care comentează